Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 26, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Κάλεσμα από Μητροπολίτη και Δήμαρχο για συμμετοχή των πιστών στις εκδηλώσεις για την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη


Η "καρδιά" της Ορθοδοξίας θα χτυπήσει στην πόλη μας με την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου το διήμερο 27 και 28 Ιουνίου

Ως μεγάλη χαρά αλλά και ευλογία για την Πρέβεζα χαρακτήρισε τη διήμερη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ο δήμαρχος Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία.
Ο κ. Γεωργάκος αναφέρθηκε στις προετοιμασίες του Δήμου για την υποδοχή του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας με όλες τις πρέπουσες τιμές, ενώ απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημότες προκειμένου να υποδεχθούν σύσσωμοι τον Οικουμενικό Πατριάρχη.
Πρόσκληση για τη συμμετοχή του κόσμου στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις είχε απευθύνει από το βήμα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, σημειώνοντας ότι πραγματοποιείται 25 χρόνια μετά την προηγούμενη παρουσία του στην Πρέβεζα.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της επίσκεψης η υποδοχή του Πατριάρχη θα γίνει την Πέμπτη 27 Ιουνίου και ώρα 10.30 το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης, ενώ θα ακολουθήσει επίσημη δοξολογία και απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Μητρόπολης του Σταυρού του Αποστόλου Παύλου στον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.
Την ίδια μέρα στις 19.00 στην πλατεία του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου θα πραγματοποιηθεί η ονοματοθεσία της πλατείας σε πλατεία "Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου του Α’", ενώ ο ίδιος θα φυτέψει συμβολικά μια ελιά. Μισή ώρα αργότερα στις 19.30 στο Αρχαίο Θέατρο Νικόπολης (στη Σμυρτούλα) διοργανώνεται μουσική εκδήλωση με την συμμετοχή Χορωδιών της πόλης μας, ενώ ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος θα τον καλωσορίσει και θα του προσφέρει δώρο.
Την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ώρα 10.00 ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί το αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης και τις παλαιοχριστιανικές Δομετίου και Αλκίσωνος και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία στα Φλάμπουρα, ενώ λίγο μετά στις 12μ.μ θα ξεναγηθεί στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερμηνείας στην Πρέβεζα.
Η διήμερη επίσκεψή του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Πρέβεζα θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τα εγκαίνια στο Προσκυνητάρι του Αποστόλου Παύλου το οποίο κατασκευάστηκε από τη Μητρόπολη στο Λιθάρι , τόπο κηρύγματος του και την τέλεση του πανηγυρικού εσπερινού στη μνήμη των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις 18.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου