Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουνίου 19, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Νερό και αδέσποτα στο επίκεντρο του Δημοτικού Συμβουλίου


Το θέμα με το νερό αλλά και αυτό με τα αδέσποτα έπειτα από τα πρόσφατα γεγονότα, διακοπής νερού και τραυματισμού του 16χρονου αντίστοιχα, έθεσε η μείζων αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πρέβεζας. 

Αρχικά τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πρέβεζας, κος Δαρδαμάνης ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι η Πρέβεζα τροφοδοτείται από δύο αγωγούς ο ένας δίνει 120 κυβικά νερού και ο άλλος 8.500 κυβικά ημερησίως, αναφορικά με την διακοπή νερού είπε ότι υπήρξαν δύο βλάβες μία στη Γέφυρα Καλογήρου και η άλλη στην περιοχή του Ζέφυρου. 

Η Λευκάδα, το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει πρόβλημα σχετικά με το νερό αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την Πρέβεζα, αλλά στην περιοχή του Ακτίου όπου είναι απαραίτητο από πλευράς του συνδέσμου Λευκάδας να τοποθετηθεί μια δεξαμενή, όσον αφορά την δήλωση του Δημάρχου Λευκάδας, κος Βεργίνη "ότι οι γείτονες κλέβουν νερό" εννοώντας την Πρέβεζα, ο κος Δαρδαμάνης έριξε τους τόνους και δεν έδωσε συνέχεια, και είπε πως είναι απαραίτητη να γίνει άμεση η διαχείριση του νερού, ενώ επισήμανε ότι από πλευράς ενημέρωσης του συνδέσμου Λευκάδας - Αιτ/νίας για την διακοπή νερού της Τρίτης έγινε στις 10 το βράδυ της Δευτέρας. 

Παίρνοντας τον λόγο ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος είπε ότι οι ανάγκες για αντικατάσταση του αγωγού έχει ξεκινήσει από το 2012, το μεγάλο έργο ύδρευσης έχει ενταχθεί στο Π.Δ.Ε. και θα γίνει με χρόνο ολοκλήρωσης τα 2 με 3 χρόνια. Μέσω της τηλεμετρίας γνωρίζουμε πως να διαχειριστούμε το νερό, είπε. 

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι μελέτες αντικατάστασης των αγωγών σε χωριά του Δήμου Πρέβεζας με στόχο να γίνει σε όλα τα χωριά και μετά θα κοιτάξουμε τις προσκλήσεις μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων. 

Για το διαδημοτικό έργο από τις πηγές Χόχλας - προυπολογισμού 6εκ ευρώ- με κύριο του έργου τον Δήμο Πάργας , αναμένεται να ξεχωρίσει το έργο και να δημοπρατηθούν ως ξεχωριστά, για τον Δήμο Πρέβεζας και τον Δήμο Πάργας, δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. 

Για τα αδέσποτα ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε ότι η διαχείριση αυτού του θέματος είναι πολύ δύσκολη για όλους τους αιρετούς, όσο υπάρχουν αδέσποτα εντός της πόλης περιστατικά θα συμβαίνουν, κάθε χρόνο διαχειριζόμαστε καλύτερα το θέμα με τα αδέσποτα, υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχιστεί και με το καταφύγιο αλλά και με τις υιοθεσίες, τσιπάρισμα, σημεία σίτισης και με τα λεφτά που διαθέτουμε. 

H διαχείριση είναι δύσκολη αλλά με την συνεργασία και με την φιλοζωική θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κατέληξε ο Νίκος Γεωργάκος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου