Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουνίου 27, 2024

Ύδρευση στην παράλια ζώνη - Να σπάσει το διαδημοτικό έργο αποφάσισε ο Δήμος Πάργας


Έξι χρόνια πέρασαν, όταν το 2018 ανακοινώθηκε η ένταξη στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" του έργου ύδρευσης της παράλιας ζώνης - διαδημοτικού Πρέβεζας - Πάργας 
από τις πηγές της Χόχλας προυπολογισμού  5.671.966,56 ευρώ .

Πρόκειται για το έργο ύδρευσης των παράλιων οικισμών Βαλανιδοράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών και Καστροσυκιάς .

Το έργο το 2020 πέρασε στο πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης" και ήταν από τα πρώτα που μεταφέρθηκαν στο εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο (μέσα στην πρώτη εικοσάδα) ως ώριμο από πλευράς μελετών.

Ο Δήμος Πάργας ως κύριος του έργου και ο Δήμος Πρέβεζας ως φορέας υλοποίησης είχαν αναλάβει την οικονομική διαχείριση (Δήμος Πάργας) και ο Δήμος Πρέβεζας το τεχνικό κομμάτι που περιλάμβανε και την δημοπράτηση του έργου.

Τον Μάιο του 2021 τελικά φτάσαμε στην δημοπράτηση του έργου η οποία ωστόσο συνοδεύτηκε από καταγγελίες.

Από την δημοπράτηση αναδείχθηκε ο ανάδοχος ο οποίος όμως δεν προχώρησε στην υπογραφή της σύμβασης ενώ πριν από ένα χρόνο περίπου είχε γίνει γνωστό ότι παραιτήθηκε από το έργο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πρέβεζας ο Δήμαρχος  Νίκος Γεωργάκος είχε αναφέρει ότι η λύση που εξετάζεται είναι να "σπάσει" το διαδημοτικό και ο κάθε δήμος να προχωρήσει το δικό του κομμάτι.

Η συνεννόηση που έχουμε είναι να ξεχωρίσει το έργο σε δύο τμήματα, ένα για την Πάργα με δύο εκατομμύρια και ένα για την Πρέβεζα με τέσσερα εκατομμύρια για να δημοπρατηθει είχε πει ο κ. Γεωργάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, στην συνεδρίαση της Τετάρτης 26/6 του Δημοτικού Συμβουλίου Πάργας αποφασίστηκε - κατά πλειοψηφία - να σπάσει το διαδημοτικό έργο και να κινηθούν οι διαδικασίες για την νέα δημοπράτηση όπου πλέον ο κάθε δήμος θα κινηθεί ανεξάρτητα. 

Το διαδημοτικό έργο όταν θα τεθεί σε λειτουργία θα επιλύσει βασικά προβλήματα ύδρευσης στην πλέον τουριστική ζώνη της Ηπείρου .

*Το φυσικό αντικείμενο του διαδημοτικού έργου περιλαμβάνει τη διάνοιξη δύο γεωτρήσεων, την τοποθέτηση αναλυτικών συγκροτημάτων σε τρείς γεωτρήσεις, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών, την κατασκευή δύο δεξαμενών αντλιοστασίων και την κατασκευή δύο βασικών αγωγών ύδρευσης. Ο πρώτος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Κουκούλι- Βράχο- Λυγιά Ριζά- Παραλία Ριζών- Καστροσυκιά- Παραλία Καστροσυκιάς και ο δεύτερος αγωγός, με διαδρομή που θα υδρεύει τους οικισμούς Λούτσα- Παραλία Λούτσας- Παραλία Βράχου και τον οικισμό Βαλανιδοράχης. Οι δύο βασικοί αγωγοί θα συνδεθούν με το υπάρχον δίκτυο ύδρευσης ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί το δίκτυο ύδρευσης των οικισμών της Αμμουδιάς και του Μεσοποτάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου