Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Ιουνίου 23, 2024

Στο μεγάλο έργο ύδρευσης αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών Χρ. Σταικούρας από την Πρέβεζα - Έθεσε θέματα ο Δήμαρχος Πρέβεζας


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος υποδέχθηκε το πρωί της Κυριακής 23 Ιουνίου στο Δημαρχείο παρουσία του Πρόεδρου της ΔΕΥΑΠ, του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου και Αντιδημάρχων, τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σταϊκούρα τον οποίο και συνόδευε ο κυβερνητικός βουλευτής του Νομού Πρέβεζας κ. Σπύρος Κυριάκης. 

Στην εκτενή συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης που έλαβε χώρα στο γραφείο του Δημάρχου ο Δήμαρχος Πρέβεζας είχε την ευκαιρία μαζί με τον Βουλευτή να αναλύσουν και να ενημερώσουν τον αρμόδιο Υπουργό για μία σειρά σημαντικών θεμάτων και προτεραιοτήτων αναφορικά με έργα και υποδομές στο πλαίσιο των δημοτικών ενοτήτων Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου. Πρωταρχικό θέμα στην ατζέντα ήταν το μεγάλο έργο ύδρευσης  το οποίο έφτασε στο τελικό στάδιο και αναμένεται μόνο η υπογραφή της σύμβασης.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν προς τα τοπικά ΜΜΕ από τον Υπουργό, τον κυβερνητικό Βουλευτή και  τον Δήμαρχο τέθηκαν τα ακόλουθα 

Αρχικά ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος ως ο οικοδεσπότης της συνάντησης στο Δημαρχείο καλωσόρισε και ευχαρίστησε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και σημαντική επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Στη συνέχεια ευχαρίστησε αρχικά για την ένταξη στο τελικό στάδιο του έργου για την ύδρευση που με τη σχετική μελέτη γινόντουσαν προσπάθειες εδώ και 14 χρόνια. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με αναγνώριση στη συμβολή του αρμόδιου Υπουργείου για τις χρηματοδοτήσεις τόσο της ανάπλασης της παραλίας, των έκτακτων χρηματοδοτήσεων για φυσικές καταστροφές από την κλιματική αλλαγή και μία σειρά άλλων παρεμβάσεων.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή και τη δυνατότητα που δόθηκε να γίνει μία λεπτομερή συνάντηση μαζί με το συνάδελφό του, τοπικό  βουλευτή Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Κυριάκη, για τα θέματα και τις ανάγκες προτεραιοτήτων  που εγείρονται και τίθενται από πλευράς του Δημάρχου ως Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε από την πλευρά της κυβέρνησης να συμβάλλουν με πολιτική ευθύνη στην στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής. Εισαγωγικά αναφέρθηκε στο σπουδαία έργο το οποίο ήδη έχει αποδώσει τα πρώτα θετικά στοιχεία ως προς την ασφάλεια, την προσβασιμότητα και την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή του οδικού άξονα της Αμβρακίας Οδού με αισθητή αύξηση μετακινήσεων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε με έμφαση για το δρομολογημένο έργο της εξασφαλισμένης χρηματοδότησης από το ΠΔΕ του Υπουργείου σε τελικό στάδιο, στο στάδιο υπογραφής σύμβασης με ολοκλήρωση σε 40 μήνες, για την ύδρευση της ευρύτερης περιοχής μεταξύ και της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας δίχως να αποτελεί μία απλή εξαγγελία, εξυπηρετώντας και καλύπτοντας τις ανάγκες ποιοτικής και αδιάλειπτης ύδρευσης 150.000 χιλιάδων κατοίκων. Μετά τα σπουδαία κομβικά έργα που έχουν υλοποιηθεί και δρομολογηθεί και υλοποιηθεί τόνισε, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση, ότι παράλληλα το Υπουργείο συμβάλει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων ως προς την υλοποίηση  μία σειρά έργων που ο Δήμαρχος έχει ήδη  προτείνει και παρουσιάστηκαν μαζί με άλλα έργα προτεραιότητας από το Δήμαρχο στη εν λόγω συνάντηση, με τη θέληση για το καλύτερο δυνατό ως προς τη δέσμευση των απαιτούμενων ποσών στο πλαίσιο μίας λογικής ισόρροπης ανάπτυξης. 

Τέλος ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής κ. Σπύρος Κυριάκης από την πλευρά ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψη αλλά και τη διαρκή συνεργασία που έχουν αναφερόμενος στο πιο σημαντικό έργο στο νομό και το μεγαλύτερο έργο σε χρηματικό ποσό τα τελευταία 40 χρόνια, που δεν αποτελεί μία απλή εξαγγελία αλλά ένα έργο που θα πάρει σάρκα και οστά επιλύοντας μία για πάντα τα προβλήματα ύδρευσης που  υπάρχουν διαχρονικά και γενικά στην Πρέβεζα. Ένα έργο υποδομής και ουσίας για την σπουδαία προτεραιότητα και βασική υποδομή του νερού θέτοντας τις  βάσεις και τις υποδομές για την περαιτέρω τοπική ανάπτυξη. Ευχαρίστησε τον Υπουργό που αντιλήφθηκε άμεσα τη σημασία του εν λόγω έργου που αρχικά ήταν στο RRF και εντάχθηκε στην εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του ΠΔΕ του Υπουργείου. Έκλεισε με την πρόσκληση προς τον Υπουργό ότι όπως βρέθηκε η λύση για το πρόβλημα του νερού να εξεταστούν και μαζί με την Περιφέρεια μια σειρά θεμάτων για το Νομό, για τα οποία έχει ήδη κάνει τις σχετικές ενημερώσεις ώστε να βρεθούν οι ανάλογες βέλτιστες λύσεις.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου