Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουνίου 18, 2024

Ισχυρό δίκτυο εθελοντών για τoν καθαρισμό των θαλασσών έχει αναπτύξει η αλιευτική κοινότητα της Πρέβεζας


Τα πλαστικά στις θάλασσες και τις ακτές αποτελούν μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον.

Πολύτιμος σύμμαχος στην απομάκρυνσή τους από την Μεσόγειο αποτελεί η πρώτη σχολή επαγγελματικής αλιείας στην Ελλάδα η Εναλεία, η οποία μέσω του Mediterranean Clean UP συλλέγει και διευκολύνει την ανακύκλωση των πλαστικών αλιευμάτων που βρίσκουν ψαρεύοντας οι αλιείς δίνοντας κίνητρα για βιώσιμη αλιεία και στηρίζοντας τις τοπικές οικονομίες, ενώ παράλληλα αποτρέπει την περαιτέρω ρύπανση μέσω της συλλογής των χρησιμοποιημένων αλιευτικών εργαλείων τους.

Στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και την εκπομπή του Χρήστου Ανεμοζάλη “Όλα στον αέρα” μίλησε ο συνιδρυτής και διευθυντής της "Εναλείας" Λευτέρης Αραπάκης για το έργο της εταιρίας αλλά και τη δυναμική συμμετοχή των αλιέων της Πρέβεζας σε αυτό.
Σύμφωνα με τον κ. Αραπάκη η αλιευτική κοινότητα της Πρέβεζας έχει αναπτύξει ένα ισχυρό δίκτυο εθελοντών για τη συλλογή πλαστικών και άλλων αντικειμένων τα οποία κυρίως μέσω των ποταμών φτάνουν στη θάλασσα και δημιουργούν μια πολύ δύσκολη κατάσταση.
Πρέβεζα, Βόνιτσα, Ηγουμενίτσα μαζί με εκατοντάδες ακόμη αλιείς από ολόκληρη την Ελλάδα απομακρύνουν παλιά δίχτυα και κάθε είδους πλαστικά που οδηγούνται στην ανακύκλωση και “επιστρέφουν” ως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ ή ακόμη και ολόκληρα καγιάκ.
Ο κ. Αραπάκης χαρακτηρίζει την αλιεία ως την "ραχοκοκαλιά" της ελληνικής οικονομίας, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η ενεργοποίηση των ανθρώπων που ζουν από την θάλασσα για την προστασία της θα φέρει θετικά αποτελέσματα στην όλη προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου