Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Ιουνίου 01, 2024

Άρθρο του Υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την ΝΔ, Ορέστη Ομράν στο PrevezaBest


Ευρωεκλογές: Απόφαση για το μέλλον του πρωτογενούς τομέα *του Ορέστη Ομράν Κουκουβιτάκη

Ένα συχνό ερώτημα που θέτουν σε εμάς τους υποψηφίους Ευρωβουλευτές οι πολίτες είναι για ποιον λόγο να ασχοληθούν με τις Ευρωεκλογές. 

Η απάντηση είναι εύκολη για τους αγρότες, καθώς είναι από αυτές τις επαγγελματικές ομάδες που επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τις πολιτικές αποφάσεις και ιδιαίτερα από αυτές που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο. Έχει μεγάλη σημασία πως βλέπουν οι πολιτικές δυνάμεις τον πρωτογενή τομέα και τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτόν.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν εμπράκτως αποδείξει πως στο επίκεντρο της πολιτικής της βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας, η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, βάζοντας σε πρώτη θέση τον Έλληνα παραγωγό. Και γίνεται προσπάθεια να δωθούν λύσεις τόσο στα επιμέρους και άμεσα, όσο και στα μεγάλα και μακροπρόθεσμα ζητήματα που απασχολούν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτό έγινε αντιληπτό από όλους και πρόσφατα κατά τη διάρκεια των αγροτικών κινητοποιήσεων. Υπήρξε για πρώτη φορά ένας κοινός παρονομαστής, η εκατέρωθεν συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων του αγροτικού κόσμου, ότι πολλά από τα αιτήματα τους είναι δίκαια και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, στο πλαίσιο του εφικτού, να ικανοποιηθούν.

Έχει ανοίξει η συζήτηση για την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το 2025, αντιμετωπίζοντας στρεβλώσεις ή αδικίες, έχει ανοίξει. Πραγματοποιείται μια στοχευμένη προσπάθεια για την προβλεψιμότητα στα ζητήματα του αγροτικού ρεύματος, έτσι ώστε οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, να έχουν πλήρη γνώση τι θα κληθούν να πληρώσουν.

Σχετικά με τη Θεσσαλία και με τις επιπτώσεις από τον “Daniel”, η κυβέρνηση  διαθέτει ένα αναλυτικό σχέδιο παρεμβάσεων από τους Ολλανδούς επιστήμονες, ώστε οι κινήσεις που θα πραγματοποιηθούν να βασίζονται στις διεθνείς πρακτικές με στόχο να περιοριστούν οι πιθανότητες αντίστοιχων καταστροφών. Ιδιαίτερα στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση, η ένταση εργασίας που πρέπει να επιδείξουν οι εθνικές κυβερνήσεις και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η σημαντικότερη συζήτηση είναι αυτή που αφορά στην αναθεώρησή της Κεντρικής Αγροτικής Πολιτικής. Στις πρόσφατες κινητοποιήσεις που έγιναν σε πολλές χώρες ακούσαμε με προσοχή τη φωνή των Ευρωπαίων αγροτών. Οι περιορισμοί που έχουν τεθεί και η ανταγωνιστική πραγματικότητα που δημιουργείται στον ευρωπαϊκό χώρο για τα ευρωπαϊκά αγροτικά προϊόντα έχουν δημιουργήσει την ανάγκη μόνιμης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Με μόνιμη αναθεώρηση θα αυξηθούν οι πόροι, που διατίθενται για τους Ευρωπαίους αγρότες κεντρικά από την Ε.Ε. και θα αρθούν οι περιορισμοί που καθιστούν μη ανταγωνιστικά τα προϊόντα σε σχέση με τα προϊόντα που εισάγουμε από χώρες εκτός Ένωσης.

Ως χώρα, οφείλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη συζήτηση. Τα κρίσιμα ζητήματα να τα φέρουμε ως το επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για ακόμη πιο δραστικές αποφάσεις. Και αυτό μπορούν να το αντιληφθούν και να το διεκδικήσουν αποτελεσματικά μόνο η Νέα Δημποκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για αυτό τον λόγο οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν τόσο μεγάλη σημασία. Αποφασίζουμε ποιοι θα είναι εκείνοι που θα φέρουν αυτά τα θέματα στα τραπέζια των συζητήσεων, με ποια επιχειρήματα, με ποιες πολιτικές και με ποια αξιοπιστία. Η απόφαση για το μέλλον αφορά και στον πρωτογενή τομέα.

*ο Ορέστης Ομράν – Κουκουβιτάκης είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Νέα Δημοκρατία και Διεθνής Δικηγόρος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου