Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα 15α «ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΙΣΤΡΑΛΙΑ»


Το Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο πλέον Χορωδιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής «ΜΟΥΣΙΚΑ  ΜΑΙΣΤΡΑΛΙΑ»  μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο. 

Στη  παραλία της Πρέβεζας ακούστηκε η Ελληνική μουσική στα καλύτερα της και γέμισε τις αισθήσεις και την ψυχή του πολυάριθμου ακροατήριου.

Το Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε για 15η φορά με την διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια της «ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» ΠΡΕΒΕΖΑΣ, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, του Δήμου Πρέβεζας, του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πρέβεζας και με   την υποστήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Νικοπόλεως και Πρεβέζης,  φέτος για πρώτη φορά ήταν διήμερο.

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πρέβεζας κ. Αργυρός, ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Πρέβεζας κ. Νίτσας, ο κ. Γιαμάς, μέλος του Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Πρέβεζας και ο Πρόεδρος της Χορωδίας «Αρμονία» κ. Κορωναίος.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης έγινε από την κα. Πανωραια Γιαννουλάτου..

 

Το ακροατήριο είχε την ευκαιρία εκτός από τα «ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ», να απολαύσει τις χορωδίες:

  • Μικτή Χορωδία Ενηλίκων «Φιλομήλα» από τη  Θεσσαλονίκη
  • Μουσικός Σύλλογος Ερμιόνης 
  • Μικτή χορωδία του ΤΕΕ/ΤΔΜ από Θεσσαλονίκη
  • Μουσικό Εργαστήρι Χαϊδαρίου «Ο Αμφίων»
  • Χορωδία Βουνιατάδων Κέρκυρας
  • Μικτή Χορωδία <<Απόλλων>> Πατρών και
  • Μικτή χορωδία Δήμου Δράμας

 

Στις δυο αυτές ημέρες οι οκτώ χορωδίες, που καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό,  ερμήνευσαν, η κάθε μια με το δικό της ύφος και ηχόχρωμα, τραγούδια αποκλειστικά από το ρεπερτόριο της Ελληνικής Μουσικής και έδωσαν την ευκαιρία στους Έλληνες ακροατές, κατοίκους ή επισκέπτες της περιοχής, να θυμηθούν κάποια από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια, αλλά και στους τουρίστες να γνωρίσουν την Μουσική της Ελλάδας  και με αυτό τον τρόπο να γίνουν στην συνέχεια πιθανοί πρεσβευτές της εκτός Ελλάδας.

 

ΟΙ διοργανωτές «ΧΟΡΩΔΙΑ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ» ΠΡΕΒΕΖΑΣ κλείνοντας την εκδήλωση ευχαρίστησαν τις φιλοξενούμενες χορωδίες, τους συντελεστές και χορηγούς της Διοργάνωσης και επιβεβαίωσαν για τη διάθεση να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον θεσμό του Χορωδιακό Φεστιβάλ Ελληνικής Μουσικής «ΜΟΥΣΙΚΑ  ΜΑΙΣΤΡΑΛΙΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου