Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 17, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Ζήτημα με τα τροχόσπιτα στην παραλία Λιμνιώνα της Λυγιάς θέτει αναγνώστης


Το πρόβλημα με την κατασκήνωση παραθεριστών στην παραλία Λιμνιώνα της Λυγιάς είναι διαχρονικό. 

Το θέμα όμως είναι ότι διαιωνίζεται και δεν επιλύεται. Και φυσικά δεν μιλάμε για μια διανυκτέρευση αλλά για κανονική διαμονή. Χώρος να παρκάρεις δεν υπάρχει.

Και για να κατέβεις στην παραλία πρέπει να περάσεις ανάμεσα απ’ τα τροχόσπιτα αναφέρει σε μήνυμα του αναγνώστης του PrevezaBest.

Να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 του Ν. 392/76 όπως συμπληρώθηκε με το Ν. 779/78 και όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 14, παρ. 12 Ν. 2160/93 απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων σε αρχαιολογικούς χώρους, αιγιαλούς, παραλίες, παρυφές δημόσιων δασών, δάση και εν γένει κοινόχρηστους χώρους καθώς και η φιλοξενία πέρα του ενός τροχόσπιτου από καταστηματάρχη ή ιδιώτη.

Επίσης το Άρθρο 34 παράγραφος 4 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ότι «στις κατοικημένες περιοχές απαγορεύεται η στάθμευση φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους πάνω από 3,5 τόνους, λεωφορείων, μηχανημάτων έργων, αγροτικών μηχανημάτων, ρυμουλκούμενων, τροχόσπιτων και σκαφών, πέραν από 24 συνεχείς ώρες».

Έτσι λοιπόν, αυτονόητο θεωρείται πως τα οχήματα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται εντός οργανωμένου camping και όχι όπου βολεύει διότι υπάρχουν νόμοι…που εν προκειμένω δεν εφαρμόζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου