Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 02, 2024

Ιωάννινα: Ξέπλενε χρήμα από τη φυλακή και ήλεγχε διακίνηση ναρκωτικών στην Κέρκυρα


Προθεσμία πήραν οι 8 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δρούσε στις φυλακές Ιωαννίνων, για να απολογηθούν την Παρασκευή σε Ανακριτή Εισαγγελέα.

Οι 8 συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα με κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Συγκεκριμένα, ως μέλη της οργάνωσης φέρεται να είναι 3 σωφρονιστικοί υπάλληλοι, 2 έγκλειστοι κρατούμενοι, αστυνομικός και 2 ιδιώτες. Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 8 άτομα, που ενεργούσαν εκτός του πλαισίου δράσης της Οργάνωσης.

Σύμφωνα με ανώτατη αστυνομική πηγή, οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ναρκωτικά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, όπλα, δωροληψία, δωροδοκία υπαλλήλου, ψευδή βεβαίωση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

Χθες, από τις 6 το πρωί, κλιμάκια του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ από τη Θεσσαλονίκη, άνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρία των ΜΑΤ πραγματοποίησαν έφοδο στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Σταυρακίου, όπου μετά από εξονυχιστική έρευνα συνάλαβαν 8 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη του κυκλώματος.  Η φυλακή του Σταυρακίου σφραγίστηκε για όλη την ημέρα ενώ κάποια στιγμή υπήρξε ένταση καθώς μεταφέρθηκαν κάποιοι κρατούμενοι στο Τμήμα Μεταγωγών. Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε αντικείμενα στα κελιά.

Ο τρόπος δράσης της οργάνωσης

Ο αρχηγός της οργάνωσης, έγκλειστος στο σωφρονιστικό κατάστημα Ιωαννίνων, συντόνιζε την εμπορία και τη διακίνηση των ναρκωτικών και ήταν ο τελικός αποδέκτης των εσόδων. Ο ιδιώτης είχε αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Κέρκυρα, ενώ μέρος των εσόδων παραδίδοταν στον αρχηγό. Ο αστυνομικός και η σύντροφος του βαρυποινίτη ήταν αυτοί που έκαναν τις συναλλαγές και μετέφεραν τα χρήματα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι υπάλληλοι της φυλακής τα περνούσαν στον λογαριασμό που διατηρούσε ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.

ertnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου