Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 30, 2024

Λεονταρισμοί και Γραφικότητες από την αντιδήμαρχο τεχνικών έργων της Λευκάδας για το νερό από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου !



Η αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Λευκάδας, Σεβαστή Κωνσταντινίδη στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ξεπέρασε τα όρια, με καφενειακού τύπου εκφράσεις του τύπου "δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου" και προέβη σε δηλώσεις που δεν έχουν προηγούμενο...

Αφορμή για τις δηλώσεις της κας Κωνσταντινίδη στάθηκε το ζήτημα της ύδρευσης που προφανώς η παρούσα δημοτική αρχή δεν διαθέτει την ικανότητα να αντιμετωπίσει, διότι με την προηγούμενη δημοτική αρχή τέτοια θέματα και σε αυτόν τον βαθμό για το ζήτημα του νερού δεν υπήρχαν, και στην προσπάθεια να δικαιολογηθούν μετακυλίουν το πρόβλημα ψάχνοντας φαντάσματα προκειμένου να αποδώσουν ευθύνες στήνοντας λαικά δικαστήρια εντός του δημοτικού συμβουλίου της Λευκάδας !

Η Αντιδήμαρχος Λευκάδας, μέσα από τα λεγόμενα της καταλαβαίνει κανείς ότι το νερό ανήκει στην ίδια και στην Λευκάδα το οποίο παίρνουν όχι από κάποια πηγή της Λευκάδας αλλά από τις πηγές Αγίου Γεωργίου που ανήκουν στο Δήμο Ζηρού που ανήκει στην Π.Ε. Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου !

Η κα Κωνσταντινίδη λοιπόν, με την ρητορεία της....δίνει την εντύπωση ότι το κοινωνικό αγαθό προς όλους τους πολίτες που λέγεται νερό, της ανήκει !

Αλήθεια, γιατί εκεί στην Λευκάδα δεν έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και η διαχείριση του νερού γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους...(;) αντίθετα, η ΔΕΥΑ Πρέβεζας διοικείται από καταρτισμένο τεχνοκράτη μηχανικό και η διαχείριση γίνεται με το σύστημα της τηλεμετρίας !

Έτσι λοιπόν, φρόνιμο είναι η Αντιδήμαρχος Λευκάδας να βρει άλλα επιχειρήματα για να πείσει τον λαό του γειτονικού νησιού για ποιους λόγους μένει από νερό και μένει από την παρούσα δημοτική αρχή κάτι που δεν συνέβαινε επί δημαρχίας κου Καλού .

Διότι το νερό από τον αγωγό είναι για την πόλη της Λευκάδας και δυο-τρεις ακόμη οικισμούς και δεν αναφέρεται στην υδροδότηση ολόκληρου του νησιού...

Παρακάτω τα όσα είπε "μαργαριτάρια" της Αντιδημάρχου Λευκάδας στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου: 

"Επειδή όμως δεν μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου, θέλω να κάνω μια γενική παρατήρηση. Εκείνο το οποίο διαπίστωσα είναι ότι από το 1984 που κατασκευάστηκε ο αγωγός, επιτρέψαμε να ασελγούν όλοι αυτοί στους οποίους δεν ανήκε. 

Και δεν ανήκει ούτε στην Πρέβεζα, ούτε στην Φιλιππιάδα, ούτε Λούρο, ούτε στην Άρτα. Ανήκε στην Λευκάδα. Ήταν να υδροδοτήσει τη Λευκάδα. Αυτό που επιτρέψαμε το πληρώνουμε σήμερα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι έχουν κατέβει οι γεωτρήσεις”  

Τι γίνεται όμως, η Πρέβεζα προκειμένου να υδροδοτηθεί, παρότι δεν είχε σαν κεντρικό αγωγό υδροδότησης αυτόν, δεν έχει ούτε μία γεώτρηση. Εμείς έχουμε 42 γεωτρήσεις, που σημαίνει ότι εμείς πληρώνουμε το νερό χρυσάφι γιατί εάν υπολογίσετε και τα έξοδα για να λειτουργήσουν αυτές οι γεωτρήσεις με προσωπικό κ.α

Η Λευκάδα που θα έπρεπε να έχει το νερό από τον κεντρικό αγωγό του Αγίου Γεωργίου έχει κατατρυπήσει το έδαφός της έχει τις γεωτρήσεις οι οποίες όμως κοστίζουν πολύ, πάρα πολύ. Και φτάσαμε στο σημείο σήμερα, να μην μπορούμε να υδροδοτούμε όλα τα σημεία του νησιού, και προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση".

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου