Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Ιουλίου 30, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μέσω διαπραγμάτευσης θα προχωρήσει το έργο αναμόρφωσης της οδού Καλημέρη


Με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και χωρίς προηγούμενη δημοσίευση ο Δήμος Πρέβεζας θα προχωρήσει το έργο αναμόρφωσης της Οδού Καλημέρη (πρώην Κλεμανσώ) μετά την κήρυξη του πρώτου διαγωνισμού ως άγονου.

Το έργο προϋπολογισμού 200 χιλ. ευρώ αφορά παρεμβάσεις επί της δημοτικής οδού «ΚΑΛΗΜΕΡΗ» του Δήμου Πρέβεζας σε μήκος 220,00 μέτρων η οποία συνδέει την οδό Νικοπόλεως με την οδό Πολυτεχνείου. Πρόκειται για μια μονοδρομημένη οδό πλάτους 5,00- 5,50 μέτρων εντος του αστικού ιστού της πόλης του Δήμου Πρέβεζας με συνεχή και αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και πεζών λογω στέγασης και γειτνίασης με το 1ου Γυμνάσιο Πρέβεζας ,με τον 1ου Παιδικό Σταθμό Πρέβεζας ,αλλά και με το ιερό ναό Αγ.Κων/νου .

Σύμφωνα με την παρούσα μελέτη προβλέπεται η διαμόρφωση Πεζοδρομίου πλάτους 1,50 μέτρων για την ασφαλή κίνηση των πεζών ,η ανακατασκευή του καταστρώματος του εναπομείναντος τμήματος της οδού πλάτους 3,5 μέτρων με πλακόστρωση με φυσικούς κυβόλιθους και η μετατροπή της οδού σε ήπιας κυκλοφορίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΣΒΑΚ(Σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας του Δήμου Πρέβεζας)

Έτσι επιλύεται ένα μεγάλο πρόβλημα άμεσα συνυφασμένο με την κινητικότητα ανθρώπων και αγαθών με την καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την ασφαλή κινητικότητα των πεζών συμπεριλαμβανομένων των ΑΜΕΑ και εξασφαλίζεται η κίνηση των πεζών σε προσβάσιμα πεζοδρόμια αλλά και η διαχείριση της στάθμευσης και η αποτροπή φαινομένων παράνομης στάθμευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου