Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Παραπολιτικό - Στη....Λευκάδα και όχι στην Πρέβεζα και στον Δήμο Ζηρού η υπογραφή της σύμβασης του μεγάλου έργου ύδρευσης !


Πέφτουν οι υπογραφές - την Παρασκευή - της σύμβασης του μεγάλου έργου ύδρευσης προυπολογισμού 141 εκ ευρώ. 

Έργο το οποίο αναμένεται να επιλύσει σοβαρά προβλήματα υδροδότησης σε Πρέβεζα, Άρτα και Λευκάδα και θα βελτιώσει την καθημερινότητα 150.000 πολιτών. 

Το έργο από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου, του Νομού Πρέβεζας και πιο συγκεκριμένα του Δήμου Ζηρού, επιλέχθηκε η υπογραφή της σύμβασης να γίνει στη Λευκάδα...όπου μάλιστα το παρόν θα δώσει και ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ακατανόητοι είναι οι λόγοι όπου η υπογραφή του έργου θα γίνει στη Λευκάδα, εκτός και αν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού θεωρούν ότι οι Πηγές Αγίου Γεωργίου δεν βρίσκονται στο Νομό Πρέβεζας, αλλά στο Νομό Λευκάδας...γενικότερα στελέχη της ΝΔ έχουν αποδείξει μέσω δηλώσεων τους ότι δεν το έχουν και πολύ με την γεωγραφία, οπότε δεν θα μας έκανε εντύπωση αν έκαναν λάθος. 

Μια άλλη εκδοχή που διακινείται για το γεγονός ότι επιλέχθηκε να πέσουν οι υπογραφές στη Λευκάδα είναι ότι μεγαλοστελέχη της αναδόχου εταιρείας έλκουν την καταγωγή από το γειτονικό νησί...προφανώς αυτό αποτελεί φαιδρή δικαιολογία διότι αν π.χ. η καταγωγή τους ήταν από τον Έβρο...θα έπρεπε για την υπογραφή της σύμβασης να πάμε στον Έβρο..και ούτω καθ'εξής..

Από την άλλη, γίνεται λόγος για την παρέμβαση του ιδιαίτερα μάχιμου Βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα και με όλες του τις δυνάμεις έως ότου φτάσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. 

Σε κάθε περίπτωση αν όντως ισχύει ότι λόγω Καββαδά επιλέχθηκε η Λευκάδα για τις υπογραφές της σύμβασης τότε αναμφίβολα πρόκειται για "πολιτική του μαγκιά' και πάνω σε αυτό- ενδεχομένως- να υπάρχουν και άλλες προεκτάσεις που δεν είναι της παρούσης για ανάλυση...

Όπως και να χει, όποιος και να ναι ο λόγος που επιλέχθηκε η Λευκάδα αυτό είναι ανορθόδοξο διότι οι πηγές που υδροδοτούν...δεν βρίσκονται στην Λευκάδα, αλλά στο Δήμο Ζηρού του Νομού Πρέβεζας !

Άποψη μας είναι πως πρόκειται για un fair στην πολιτική σκακιέρα...

Έτσι λοιπόν, η ΝΔ πέρα από τα προβλήματα που έχει με το σφυροκόπημα από τους πρώην Πρωθυπουργούς, Αντώνη Σαμάρα και Κώστα Καραμανλή και πέρα από τον νταή κρητικό πολιτικό Λευτέρη Αυγενάκη, τώρα έχει και τους δικαιολογημένα δυσαρεστημένους πολίτες της περιοχής...ψιλά γράμματα...άλλωστε η περιοχή δίνει μεγάλα ποσοστά στη γαλάζια παράταξη..

Σε κάθε περίπτωση ας πέσουν οι υπογραφές της σύμβασης και ας είναι στην Αλεξανδρούπολη...φτάνει να πάρει μπρος το μεγαλόπνοο αυτό έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους.

Χρήστος Ανεμοζάλης

*Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται η κάλυψη των σημερινών και των μελλοντικών υδατικών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών και η μείωση της υπεράντλησης νερού από γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα να βελτιωθούν τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά των υδατικών συστημάτων της περιοχής του έργου.

Το έργο που είχε απενταχθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης, σύμφωνα με τον  Υπουργό έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Συγκεκριμένα, με σχετικές αποφάσεις του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών και του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, εγκρίθηκε η ένταξη και η δέσμευση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2024.

1 σχόλιο:

  1. Να είστε σίγουροι ότι οι υπογραφές για το έργο γίνονται στη λευκάδα για 2 λόγους. Ο ένας είναι ότι στη λευκάδα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το νερό απ ότι στη πρέβεζα και την άρτα και θέλει να δείξει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για τη λευκάδα(μονοεδρική γαρ) και ο δεύτερος λόγος ακούει στο όνομα ΚΑΒΒΑΔΑΣ πού είναι ένας πολιτικός με καρύδια που χωρίς αυτόν να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπήρχαν υπογραφές για το έργο.
    Είδαμε και τούς δικούς μας βουλευτές πόσα έχουν καταφέρει να κάνουν που έφεραν τον Σταικούρα γιά να του πούν ευχριστώ που ήρθε στό νησί της ηπείρου τη πρέβεζα που τα έχει όλα και δεν χρειάζεται τίποτα.
    Αλλωστε νησί είμαστε τι να τους κάνουμε τους δρόμους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή