Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024

Κυριάκης: Αποζημίωση αγροτών θερμοκηπιακών καλλιεργειών Πρέβεζας που επλήγησαν από θεομηνίες


Ανακοίνωση Βουλευτή Ν.Δ. Ν.Πρέβεζας, Σπύρου Κυριάκη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους Συντελεστές του Υπουργείου κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, και προσωπικά τον Υφυπουργό κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, καθώς με το νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, απέδειξαν για άλλη μία φορά έμπρακτα, την υποστήριξή τους στους πληγέντες από θεομηνίες από το 2022.

Συγκεκριμένα, με τη νομοτεχνική βελτίωση που εισήχθη στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, άνοιξε πλέον ο δρόμος για την αποζημίωση των αγροτών θερμοκηπιακων καλλιεργειών της Πρέβεζας που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της τελευταίας διετίας και βάσει των καταγραφών που έλαβαν χώρα σε παρελθόντα χρόνο και έχουν τεθεί ήδη υπό εξέταση στους αρμόδιους φορείς, καθώς η αναδρομικότητα του νόμου, επεκτάθηκε στην 01/01/2022, συμπεριλαμβάνοντας έτσι:

1) Τον ανεμοστρόβιλο της 31/03/2022, που έπληξε τις περιοχές της Δ.Κ. Πρέβεζας και της Δ.Κ. Μύτικα του Δήμου Πρέβεζας.
2) Τον ανεμοστρόβιλο της 19/01/2023, που έπληξε τις περιοχές της Τ.Κ. Μύτικα, της Τ.Κ. Καναλιού, της Τ.Κ. Φλαμπούρων και της Τ.Κ. Ν. Σαμψούντας του Δήμου Πρέβεζας καθώς και την περιοχής της Τ.Κ. Κυψέλης του Δήμου Πάργας και
3) Τον ανεμοστρόβιλο και τη χαλαζόπτωση της 27/03/2023, που έπληξαν το Δήμο Πρέβεζας.

Ευελπιστώ ότι με τις νεοεισχαθείσες ρυθμίσεις του ψηφισθέντος νομοσχεδίου, αλλά και μέσω της συντονισμένης δράσης του Κρατικού Μηχανισμού και των αρμοδίων Υπηρεσιών που ανέλαβαν τη διαχείριση και ορθή καταγραφή των ήδη υφισταμένων αιτημάτων για τις παραπάνω καταστροφές, θα ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία εξέτασης των επιμέρους αιτημάτων των πληγέντων, ώστε να μπορέσουν να λάβουν χωρίς χρονοτριβή τις δικαιούμενες από πλευράς τους αποζημιώσεις, προκειμένου να εξακολουθήσουν με τη δράση τους να ενισχύουν την πρωτογενή παραγωγή που αποτελεί πυλώνα οικονομίας και ανάπτυξης για το Νομό μας.

Από πλευράς μου δεσμεύομαι πως θα βρίσκομαι με όλες μου τις δυνάμεις δίπλα στους ανθρώπους που εργάζονται, παράγουν και δημιουργούν.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου