Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας, Υπ. Πολιτισμού και Δήμου Πάργας για την επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά στην Πάργα


Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ηπείρου του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Πάργας για την υλοποίηση του έργου “ Επανάχρηση του κτιρίου Βασιλά του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού € 1.500.000,00 ενέκρινε η Περιφερειακή Επιτροπή Ηπείρου.

Όπως δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς μετά από αγώνα και πολλές προσπάθειες κατατέθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου ολοκληρωμένη μελέτη και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του εμβληματικού κτιρίου της Πάργας το οποίο θα αποτελέσει χώρο πολιτισμού.

Οι εργασίες που θα γίνουν στο κτίριο είναι εκτεταμένες και απαιτούν ιδιαίτερες διαδικασίας προκειμένου να διατηρηθεί ο παραδοσιακός χαρακτήρας του .
Όλες οι παρεμβάσεις και τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι συμβατά με την ιστορία του κτίσματος ενώ στο χώρο θα εγκατασταθούν αντλίες θερμότητας και κλιματιστικές μονάδες .

Με την ολοκλήρωση των εργασιών το κτίριο Βασιλά που βρίσκεται "στην καρδιά" του ιστορικού κέντρου της Πάργας θα καταστεί πλήρως λειτουργικό και θα παραδοθεί στον Δήμο Πάργας προς αξιοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου