Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Ιουλίου 24, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γεωργάκος "Εξοργιστικό αυτό που συνέβη με την Γαλάζια Σημαία στον Βράχο - Απαιτείται αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τις ιαματικές πηγές - Ξεκινά το έργο του Οδοφωτισμού


Εξηγήσεις για το ζήτημα με την Γαλάζια Σημαία στη θέση Μέγα Άμμος στην παραλία του Βράχου έδωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος μιλώντας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας και στην εκπομπή "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη. 

Όπως είπε ο κος Γεωργάκος το να δοθούν εξηγήσεις για αυτή την εξέλιξη είναι σημαντικό προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αφού δεν φέρει ευθύνη ο Δήμος. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας επισήμανε πως η γαλάζια σημαία αποκτιέται με πολύ κόπο όμως είναι πολύ εύκολο να τη χάσεις και αυτό δίχως να ευθύνεται ο Δήμος είναι πραγματικά εξοργιστικό - κάποιοι κάτοικοι - που είχαν τις ενστάσεις τους θα μπορούσαν να είχαν έρθει στο γραφείο του Δημάρχου και να ενημερωθούν, ωστόσο από 2-3 φωτογραφίες δημιουργήθηκε μέγα θέμα. Εμείς, ως Δήμος έχουμε καταθέσει ένσταση και προς την ΜΚΟ που ασχολείται με τις γαλάζιες σημαίες και προς το Υπουργείο Τουρισμού προκειμένου το ζήτημα να επανεξεταστεί. Όσον αφορά το θαλάσσιο πάρκο ο Δήμαρχος Πρέβεζας είπε πως μετά από έρευνα που έκανε σχετικά με την λειτουργία του είχε λάβει όλες τις νόμιμες αδειδοτήσεις και από το Λιμεναρχείο και από την Κτηματική Υπηρεσία για κάποιες εργασίες που έπρεπε να γίνουν στον αιγιαλό. 

Σχετικά με την συνεδρίαση που συμμετείχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας και έλαβε χώρα στο Υπουργείο Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές ο κος Νίκος Γεωργάκος ανέφερε πως θα πρέπει να δούμε το νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τις ιαματικές πηγές, την διαχείρισή τους έτσι ώστε να κάνουμε πιο εύκολη την πρόσβαση σε όσους θέλουν να έχουν τις υπηρεσίες αυτές (γιατρός, λουτρονόμος και ειδικότητες που δύσκολα τις βρίσκεις) με λίγα λόγια το Υπουργείο Τουρισμού είναι αυτό που καθορίζει το νομοθετικό πλαίσιο και την λειτουργία των Ιαματικών Πηγών καθώς επίσης εμπλέκεται και το Υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΠΠΥ δήλωσε ο κος Γεωργάκος και επισήμανε πως το νομοθετικό πλαίσιο χρειάζεται αλλαγή ως προς την κατεύθυνση της γρήγορης λειτουργίας και της ανεύρεσης προσωπικού. Τέλος η προσπάθεια μας θα είναι να λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο δήλωσε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. 

Τέλος, στον Δήμαρχο Πρέβεζας τέθηκε το σοβαρό ζήτημα του οδοφωτισμού καθώς και τα παράπονα των πολιτών για τους καμένους λαμπτήρες. Ο κος Γεωργάκος είπε πως στόχος μας είναι τέλος Σεπτεμβρίου να ξεκινήσει το μεγάλο έργο του οδοφωτισμού, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ο ανάδοχος με συγκεκριμένο φωτιστικό και έχοντας γνώση της κατάστασης έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα όπου από τον Σεπτέμβρη και μέσα σε οχτώ μήνες θα έχει ολοκληρώσει το έργο αλλάζοντας την εικόνα της πόλης, επισήμανε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου