Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 18, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Η Γαλάζια Σημαία στον Βράχο και οι καταγγελίες ! Αποκαλυπτικό


Το PrevezaBest - το μοναδικό μέσο - το οποίο αποκάλυψε (δείτε ΕΔΩ) ότι στην θέση Μέγα Άμμος στον Βράχο Πρέβεζας φέτος δεν θα κυματίζει η γαλάζια σημαία. 

Οι λόγοι όχι ουσιαστικοί και ευθύνης του Δήμου αλλά λόγοι συμφερόντων.

Οι καταγγελίες προς τον αρμόδιο φορέα "Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ)" είχε ως αποτέλεσμα την υποστολή της γαλάζιας σημαίας από την περιοχή και με προφανή τα αρνητικά αποτελέσματα που απορρέουν από μια τέτοια πράξη αφού εκτός των άλλων βάση των κανονισμών από τη στιγμή που αφαιρείται η γαλάζια σημαία από μια περιοχή υπάρχει ποινή ενός έτους όπου ο Δήμος δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για την τοποθέτησή της τον επόμενο χρόνο. 

Αυτό σημαίνει πλήγμα στο τουριστικό προιόν της περιοχής. 

Οι καταγγελίες προς την "ΕΕΠΦ" αφορούσαν τις εργασίες που έκανε ιδιώτης για την λειτουργία θαλάσσιων μέσων αναψυχής ο οποίος όμως είχε φροντίσει και είχε λάβει ΟΛΕΣ τις απαραίτητες άδειες που απαιτούνταν.

Μόνο που 8-9 άτομα της εκεί περιοχής είχαν αντίθετη άποψη και προχώρησαν σε εξώδικο προς το λιμεναρχείο για την εκδοθείσα άδεια που καθόλα νόμιμα  (βάση του ΝΟΜΟΥ) χορήγησε προς τον ιδιώτη. 

Μάλιστα, στο σκεπτικό των καταγγελόντων αναφέρεται ότι η ύπαρξη θαλάσσιας παιδικής χαράς - θαλάσσιων μέσων αναψυχής τους επηρεάζει άμεσα διότι βρίσκεται πολύ κοντά στις κατοικίες τους !!, ενώ σε άλλο σημείο του εξωδίκου - καταγγελίας αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα σε μια παραλία με θαλάσσια μέσα αναψυχής θα αυξηθεί σημαντικά και αυτό θα ανεγείρει ερωτήματα σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση της παραλίας όπως ανακύκλωση, καθαριότητα κτλ μιας παραλίας η οποία έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. 

Όλα αυτά....συμβαίνουν στην περιοχή Μέγα Άμμος στον Βράχο Πρέβεζας !! 

Μάλιστα, οι καταγγέλοντες προχωρούν και ένα βήμα παραπέρα αφού  προειδοποιούν το Λιμεναρχείο ότι σε περίπτωση που δεν ανακαλέσει την άδεια προς τον ιδιώτη, τότε, θα προχωρήσουν σε εξώδικη καταγγελία στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος !

Τέλος, στον αντίποδα, στην κτηματική υπηρεσία έχει γνωστοποιηθεί ότι στην εν λόγω παραλία - ορισμένοι από τους καταγγέλοντες - έχουν τοποθετήσει παρανόμως ξαπλώστρες και ομπρέλες .

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε…

Χρήστος Ανεμοζάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου