Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Σχεδιασμός και δράσεις της Δημοτικής Αρχής για την Κυανή Ακτή- Σε ισχύ τα κυκλοφοριακά μέτρα


Mε τοποθέτηση πινακίδων που θα εφιστούν την προσοχή των οδηγών αλλά και την συχνότερη αστυνόμευση της περιοχής από την τροχαία ο Δήμος Πρέβεζας θα συμβάλλει στην διευθέτηση του αισθητικού και όχι μόνο προβλήματα που δημιουργεί η άναρχη στάθμευση οχημάτων σε σημεία μέσα από τον ξύλινο φράχτη της Κυανής Ακτής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Δημοτικής Συμβούλου κ.Ειρήνης Παπαδημητρίου ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διμηνιαίας λογοδοσίας αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την προστασία και αναβάθμιση της αγαπημένης πλαζ της πόλης.
Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Γεωργάκο τα φύκια δεν απομακρύνθηκαν αλλά επιστρώθηκαν με άμμο από τις εργασίες που εκτελούνται στα αλιευτικά καταφύγια, ενώ υπάρχει συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση και του υπόλοιπου τμήματος της Κυανής Ακτής στο κομμάτι του Κολυμβητηρίου και προς το Πανόραμα.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η διαχείριση των ευκαλύπτων γίνεται με προσοχή, αφού πρόκειται για αισθητικό δάσος, ενώ στις προτεραιότητες συνεχίζει να βρίσκεται η προστασία από την διάβρωση και σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία επιχειρείται η ένταξη χρηματοδότησης για την εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης προστασίας από τη διάβρωση.
Να θυμίσουμε ότι από την 1η Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι έχουν τεθεί σε ισχύ τα κυκλοφοριακά μέτρα μονοδρόμησης βάσει της σήμανσης που υπάρχει, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τα ακολουθούν, προκειμένου να αποφεύγονται "μποτιλιαρίσματα" και άλλες καταστάσεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία οδηγών αλλά και των πεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου