Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Ιουλίου 25, 2024

Ακυρώθηκε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού από την Αποκεντρωμένη


Δεκτή έκανε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας την προσφυγή που είχαν καταθέσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, Νίκος Καλαντζής και Βασίλης Παπαβασιλείου κατά απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού σχετικά με την τριμελής επιτροπή που είχε συσταθεί από αντιδημάρχους για την παρακολούθηση του έργου της μονάδας ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ .

Στην ακυρωτική απόφαση της Αποκεντρωμένης μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η στη συγκεκριμένη απόφαση κατά παράβαση του νομοθετικού και του κανονιστικού πλαισίου συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή, χωρίς τη νόμιμη εκπροσώπηση της αντιπολίτευσης, καθώς και ότι η τριμελής επιτροπή περιβλήθηκε με αρμοδιότητες αποφασιστικού χαρακτήρα, παρά τη ρητή πρόβλεψη του νόμου για εισηγητικό ρόλο αυτής. 

Να θυμίσουμε, πως με τις υπογραφές της τριμελούς επιτροπής των αντιδημάρχων (Ευαγγέλου, Παπακώστα και Ζάψα) η δομή ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ η παιδόλη στο Ζηρού είχε τεθεί σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας και είχε προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις από φορείς και πολίτες της περιοχής. 

Μάλιστα, τότε, οι αντιδήμαρχοι που αποτελούσαν την τριμελή επιτροπή διαβεβαίωναν που δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσει η δομή και λίγες μέρες αργότερα έβαλαν λουκέτο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου