Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γιάπρος για την ανταλλαγή εκτάσεων "Ακόμη και με 1000 επιπλέον τμ το ακίνητο του Δήμου παραμένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο"


Για την υπόθεση ανταλλαγής εκτάσεων μεταξύ Δήμου και ενός πολίτη που αφορά σε έκταση σε περιοχή του Μονολιθίου και εντός του αστικού ιστού της Πρέβεζας πίσω από το νοσοκομείο, μίλησε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο νομικός σύμβουλος του πολίτη, Βασίλης Γιάπρος. 

Ο κος Γιάπρος απαντώντας σε ερωτήματα της εκπομπής "Όλα στον Αέρα" με τον Χρήστο Ανεμοζάλη μεταξύ άλλων τόνισε πως το ακίνητο των 3.987 τμ είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, και θα παραμένει μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο ακόμη και αν ήταν 1000 παραπάνω τμ. 

Όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος για να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο θα πρέπει πέρα από τα τετραγωνικά μέτρα να συντρέχουν και άλλοι όροι δόμησης που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν υφίστανται. 

Η ωφέλεια για τον Δήμο όπως επισήμανε προκύπτει από το γεγονός ότι παίρνει μια έκταση- χωρίς χρήματα- που πάντα ήθελε για σχολική μονάδα. 

Η έκταση του Δήμου στο Μονολίθι αποτελεί "ρετάλι" αφού με απόφαση της κοινότητας του Μύτικα την δεκαετία του 1990 είχε δοθεί έκταση κοντά σε αυτή και έτσι έμειναν δυο λωρίδες, είπε. 

Ο πολίτης ο οποίος είναι Έλληνας και κατάγεται από την Βόρεια Ήπειρο, έχει πλάνο τουριστικής επένδυσης με ανέγερση ξενοδοχείου και επ'ουδενί δεν επιθυμεί να έχει απέναντι την τοπική κοινωνία είπε ο κος Γιάπρος. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως η απόφαση ανταλλαγής που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ψηφίστηκε από το 80% του σώματος . 

Επίσης, ο κος Γιάπρος έκανε αναφορά στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κο Νίτσα λέγοντας ότι ο ίδιος κατάγεται από το χωριό του Μύτικα όπου υπάρχουν οι αντιδράσεις όμως ο κος ο Νίτσας ο  οποίος καλώς πράττει και ασκεί σφοδρή κριτική στον Δήμαρχο, γνωρίζει πάρα πολύ καλά την περιοχή.

Όσον αφορά το γεγονός ότι ο πολίτης στην έκταση που θα ανταλλάξει δεν είναι ιδιοκτήτης αλλά έχει ένα προσύμφωνο ο κος Γιάπρος δήλωσε πως μετά από καιρό όταν θα φτάσει η στιγμή της υπογραφής σε συμβολαιογράφο, γιατί προηγουμένως θα πρέπει να ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη και μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από μόνη της δεν λέει τίποτα, τότε ο πολίτης αν δεν έχει την ανταλλάξιμη ιδιοκτησία δεν θα μπορούν να υπογραφούν τα συμβόλαια. 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη στο ηχητικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου