Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Αυγούστου 23, 2024

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Υπεγράφη η σύμβαση μακροχρόνιας μίσθωσης-παραχώρησης της νήσου Κουκουμίτσα


Η δημοτική αρχή του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  στο πλαίσιο της ανάπλασης και ανάδειξης εμβληματικών περιοχών του Δήμου, προχώρησε πρόσφατα σε υπογραφή της σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης και παραχώρησης της νήσου «Κουκουμίτσα» με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.).

Η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας αναφέρει:

«Συγκεκριμένα, κατόπιν αποπληρωμής της σχετικής εγγυητικής επιστολής στις 20 Αυγούστου 2024 τέθηκαν και οι τελικές υπογραφές μεταξύ του Δημάρχου Ακτίου – Βόνιτσας και της Διευθύνουσας Συμβούλου της ΕΤΑΔ στην πολυπόθητη σύμβαση μίσθωσης διαρκείας δεκαπέντε ετών και με ελάχιστο εγγυημένο μίσθωμα το ποσό των 5.000 ευρώ/έτος με την ΕΤ.Α.Δ, μια διαδικασία η οποία καθυστέρησε πολλά χρόνια να δρομολογηθεί λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων αλλά και μη ωριμότητας των δικαιολογητικών, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη ληφθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Ιούνιο του 2023.

Αφότου τέθηκαν και οι τελικές υπογραφές, επρόκειτο να τεθούν άμεσα σε δράση τα σχέδια ολοκληρωμένης ανάπλασης μιας περιοχής ιδιαίτερα χαρακτηριστικής για την πόλη της Βόνιτσας σύμφωνα με τους όρους και τις συμφωνίες της σύμβασης.

Μάλιστα, η περιοχή της νήσου «Κουκουμίτσα» ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες αποτελεί πόλο έλξης πλήθους τουριστών και επισκεπτών, πολλοί από τους οποίους επιθυμούν και την οργάνωση τελετών (π.χ. γάμων, βαφτίσεων κλπ) αλλά και υπαίθριων εκδηλώσεων, γεγονός το οποίο υποβοηθά και την πρόοδο της τοπικής οικονομίας.

Η υπογραφή της σύμβασης αυτής αποτελεί ορόσημο για μια νέα, καινοτόμα και ολοκληρωμένη αναπτυξιακά εικόνα της πόλης της Βόνιτσας, η οποία θα κεντρίσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ενδιαφέρον.

Τέλος, η ανάδειξη της νήσου «Κουκουμίτσα» και η προώθηση της ως ένας αναπτυσσόμενος τουριστικός προορισμός αλλά και ως χώρος φιλοξενίας υπαίθριων εκδηλώσεων θα βοηθήσει στην γενικότερη οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου