Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2024

"Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για λόγους εντυπώσεων, επανέρχεται στο ζήτημα των έργων"


Απάντηση στη «Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου» από την Περιφέρεια Ηπείρου

Η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης»,   για λόγους εντυπώσεων,     επανέρχεται ακόμη μια φορά  στο ζήτημα των έργων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών μικρής κλίμακας,  που μετά από εισηγήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών,  εγκρίνονται από την Περιφερειακή Επιτροπή.

Και το πράττει αυτό, όταν στη χθεσινή συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής  δόθηκαν για πολλοστή φορά  εξηγήσεις, κλήθηκε ο υπεύθυνος Μηχανικός για διευκρινίσεις και προτάθηκε στον επικεφαλής της κ. Γεώργιο Πρέντζα να επισκεφθεί και να  ενημερωθεί για όλα τα στοιχεία που ζητούσε στην Τεχνική Υπηρεσία, πράγμα που έπραξε.

Προκειμένου να μην αιωρούνται φήμες,  να μη θίγεται η υπόληψη   και το ήθος υπαλλήλων που εργάζονται άοκνα και ευσυνείδητα, όπως ο Περιφερειάρχης και στη χθεσινή συνεδρίαση εξήγησε, επαναλαμβάνεται ότι  οι αποφάσεις που λαμβάνονται στηρίζονται - κατά περίπτωση και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα-είτε σε μελέτες, είτε σε τεχνικές εκθέσεις  και δεν μπορεί να αμφισβητείται η υπευθυνότητα   των υπαλλήλων που τις υπογράφουν και είναι υποχρεωμένοι να τις εφαρμόσουν και να τις ελέγξουν.

Η  επιλογή δε των αναδόχων γίνεται βάσει των τιμών εργασιών που έχουν δώσει μετά από δημόσια  πρόσκληση που εκδίδεται και ανανεώνεται κάθε χρόνο.

Σε πρακτικό επίπεδο η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα πρέπει να εξηγήσει εάν  πρέπει  να γίνεται μεταφορά νερού σε κτηνοτροφικές μονάδες, εάν  πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα ζημιές σε δρόμους, εάν  πρέπει να γίνονται προμήθειες ανταλλακτικών οχημάτων, εάν  πρέπει να απομακρύνονται φερτά υλικά και βρ άχοι από τους δρόμους, εάν  πρέπει να αποκαθίστανται ζημιές σε  δίκτυα ΤΟΕΒ κ.α. Να πάρει θέση δηλαδή,  εάν πρέπει να εγκαταλειφθούν όλοι  και όλα στην τύχη τους.

Για την Περιφερειακή Αρχή, όλα αυτά είναι έργα και παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών. Είναι  έργα και παρεμβάσεις που δεν υλοποιούνται από μεγαλοεργολάβους και μεγαλοπρομηθευτές, τους οποίους  «καταγγέλλει» σε άλλες περιπτώσεις η ίδια παράταξη, αλλά από μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Ηπείρου.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου