Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Αυγούστου 20, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Αποσαφηνίσεις για το περιστατικό με την έγκυο γυναίκα


Έπειτα από την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που αφορούσε μια έγκυο γυναίκα η οποία αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας και έπειτα στη Λάρισα και τελικά γέννησε στα Τρίκαλα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης για το σχετικό θέμα, δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα την ενημέρωσε που έλαβε όπως καταγράφει τα γεγονότα η Αγγελική Μητσοπούλου Μαιευτήρας-Γυναικολόγος»

Για το περιστατικό με την έγκυο γυναίκα που μεταφέρθηκε από την Πρέβεζα προς τη Λάρισα και τελικά γέννησε στα Τρίκαλα, ζήτησα και έλαβα την παρακάτω ενημέρωση για το τί ακριβώς συνέβη στις 13/08.
Συνοπτικά η εγκυμονούσα σύμφωνα με την ιατρό, για ιατρικούς λόγους έπρεπε να γεννήσει σε Νοσοκομείο με ΜΕΝΝ. Η κοντινότερη στην Πρέβεζα τέτοια μονάδα νεογνών ήταν στην Λάρισα, εξ ου και αποφασίστηκε η μεταφορά της εκεί.

Στην διαδρομή με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συνοδευόταν από την ειδική ιατρό, η οποία έχει μεγάλη αντίστοιχη εμπειρία και εξεταζόταν διαρκώς για την εξέλιξη της, με όλα τα προβλεπόμενα μηχανήματα και της χορηγούσαν διαρκώς την προβλεπόμενη φαρμακευτική αγωγή. Τελικά οι πόνοι ξεκίνησαν και έπρεπε να γεννήσει αμέσως οπότε ειδοποιήθηκε το Νοσοκομείο Τρικάλων, το οποίο ήταν έτοιμο, την παρέλαβε αμέσως, χειρουργήθηκε και όλα πήγαν καλά.
Ευχαριστώ θερμά την ιατρό κ. Μητσοπούλου η οποία εξετέλεσε άριστα τα καθήκοντα της.
«Διακομιδή εγκύου 13.08.2024
Στις 13.08.2024 χρειάστηκε να διακομισθεί η έγκυος ασθενής στο Νοσοκομείο Λάρισας. Η ασθενής διακομίσθηκε συνοδεία της ιατρού κ.Αγγελικής Μητσοπούλου (ειδικευμένη Μαιευτήρας-Γυναικολόγος).

Στις 07:15 π.μ. αναχώρηση από το νοσοκομείο Πρέβεζας για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Οι πρόωρες συσπάσεις της ασθενούς είχαν υφεθεί , γεγονός που καταγράφεται και στο συνεχές καρδιοτοκογράφημα που διενεργήθηκε μέχρι και την έξοδο της . Η ασθενής λαμβάνει ……. με βάση το σχήμα καθόλη τη διάρκεια της μεταφοράς της.

08:10 π.μ. έλεγχος καρδιακής λειτουργίας με φορητό Doppler καρδιακών παλμών φυσιολογικός 145-150 bpM . Κατά την διάρκεια της διακομιδής (ώρα 08:25 π.μ.)η ασθενής αναφέρει ότι αισθάνεται ξανά τις πρόωρες συσπάσεις στην ίδια περίπου ένταση όπως κατά την εισαγωγή της στο Μαιευτήριο Πρέβεζας. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ.Νταβέλα (Γυναικολόγος) – η τοκολυτική θεραπεία συνεχίζεται στην μέγιστη δυνατή δόση με βάση το σχήμα. Η ασθενής δεν αναφέρει πίεση στην περιοχή της πυέλου, μακροσκοπικός έλεγχος για απώλεια υγρών ή αίματος κολπικά αρνητικός. Οι πρόωρες αυτές συσπάσεις παρατηρούνται κάθε 7 περίπου λεπτά .

08:50 π.μ. έλεγχος καρδιακής λειτουργίας με φορητό Doppler καρδιακών παλμών φυσιολογικός 150-155 bpM . Στις 09.20 π.μ. η ασθενής αναφέρει επιδείνωση της έντασης των πρόωρων συσπάσεων συχνότητας κάθε 4 λεπτών και διάρκεια 4 δευτερολέπτων . Την χρονική στιγμή αυτή το ασθενοφόρο βρίσκεται κοντά στην περιοχή του Μετσόβου. Η κ.Μητσοπούλου δίνει εντολή στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ για μια μικρή στάση 2 λεπτών προκειμένου να εξετασθεί κολπικά. Η εν κινήση εξέταση της ασθενούς θα αποτελούσε και για την ίδια πιο αγχωτική διαδικασία ……καρδιακή λειτουργία φυσιολογική κατά την ηρεμία , καθώς και κατά τη σύσπαση της μήτρας. 09:23 π.μ. τηλεφωνική επικοινωνία με Μαιευτήριο ΓΝ Πρέβεζας και πληροφόρηση για την πορεία του περιστατικού. (Μέχρι και την άφιξη στο Νοσοκομείο Τρικάλων υπηρξε συνεχής επικοινωνία με τις Ιατρούς κ.Νταβέλα και κ.Βλαχιώτη) . Η ασθενής αναφέρει βαθμιαία επιδείνωση των συσπάσεων , οι οποίες πλέον είναι πολύ επώδυνες. Στην περιοχή κοντά στην Καλαμπάκα , ρήξη υμένων εκροή αμνιακού υγρού. Μετά από συνεννόηση με το Μαιευτήριο Πρέβεζας πρέπει να εξασφαλιστεί η περίθαλψη και περάτωση του τοκετού στο πλησιέστερο Νοσοκομείο , αυτό συνεπάγεται το Νοσοκομείο Τρικάλων . Οι Ιατροί του Μαιευτηρίου Πρέβεζας επικοινώνησαν με την ομάδα του Μαιευτηρίου Τρικάλων το οποίο περιμένει το περιστατικό. Είκοσι λεπτά πριν την άφιξη στο Νοσοκομείο Τρικάλων πλήρης διαστολή , η ασθενής νιώθει την ανάγκη εξώθησης, της δόθηκε η οδηγία από την Ιατρό κ.Μητσοπούλου να εισπνέει και να εκπνέει κατά τη διάρκεια της σύσπασης. Προετοιμασία όλων των απαιτούμενων υλικών σε ετοιμότητα για πιθανό τοκετό. Διαρκής καταγραφή καρδιακών παλμών εμβρύου και καταγραφή με monitor της εγκύου. Εύρημα πριν την άφιξη στο Νοσοκομείο Τρικάλων: πλήρης διαστολή, ισχιακή προβολή στο ύψος της εισόδου της πυέλου.

Άφιξη στο Νοσοκομείο Τρικάλων ο συνάδελφος Μαιευτήρας εισέρχεται εντός του ασθενοφόρου. Εξετάζει κολπικά την ασθενή. Παραλαμβάνει το περιστατικό , η ασθενής μεταφέρεται στο Χειρουργείο.
Πρέβεζα 19.08.2024
Αγγελική Μητσοπούλου
Μαιευτήρας-Γυναικολόγος»
Υγ. Από το ενημερωτικό έχω αφαιρέσει πληροφορίες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ευαίσθητα δεδομένα, από σεβασμό στη νέα μητέρα.
Εύχομαι υγεία στην ίδια και στην Οικογένειά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου