Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Χωρίς τη συμμετοχή των σωματείων κολύμβησης τα Νικοπόλεια Άκτια - Ανακοίνωση διαμαρτυρίας


Ανακοίνωση διαμαρτυρίας 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (Ν.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ-Α.Ν.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΠΡΈΒΕΖΑΣ)

Πρέβεζα 20/08/2024

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας, τους αθλητές και μέλη του σωματείου μας, ότι δεν θα συμμετέχουμε σαν σύλλογος τόσο οργανωτικά όσο και αγωνιστικά στα 8α Εν Νικοπόλεια Άκτια 2024 αγώνες που διοργανώνει ο Δήμος Πρέβεζας. Η απόφαση αυτή πάρθηκε ομόφωνα ως ύστατη ενέργεια διαμαρτυρίας:

Όσο για την μη ορθολογική θέσπιση και τήρηση διαδικασιών τρόπου λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου, ειδικά στο χώρο της πισίνας, για μια ακόμη χρονιά,

στην υποτυπώδη συντήρηση και φροντίδα των υποδομών και την ετεροχρονισμένη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

ο την ανυπαρξία πληροφόρησης και ενημέρωσης, από την Δημοτική αρχή προς το σωματείο μας, αναστολής λειτουργίας της πισίνας και αιτιολόγησης της απόφασης,

ο για τις υποσχέσεις βελτίωσης και εξ ορθολογισμού λειτουργίας και συνθηκών του κολυμβητηρίου από πλευράς της Δημοτικής αρχής που έμειναν υποσχέσεις.

Ενώ στην αρχή της χρονιάς έγινε μία επιτυχής συγχώνευση των δύο σωματείων με πλήρη αποδοχή από τους γονείς, ξεκίνησε η λειτουργία της πισίνας και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έκλεισε (για περισσότερο από 20 ημέρες) χωρίς να υπάρχει ακριβής γνώση της αιτίας του προβλήματος. Ακόμη περισσότερο χωρίς υπάρχει άμεσο ενδιαφέρον και κινητοποίηση για την αποκατάστασης του, παρά τις συνεχείς πιέσεις μας.

Την συγκεκριμένη περίοδο μόλις είχε ξεκινήσει η προσέλευση των αθλητών - παιδιών και η παραπάνω κατάσταση είχε ως συνέπεια την απομάκρυνση και μείωσή τους κατά 70%. Επίσης στο χώρο του κολυμβητηρίου απασχολούνται γυμναστές- προπονητές, ναυαγοσώστες καθώς και άτομα γραμματειακής υποστήριξης τα οποία χωρίς καμία ενημέρωση βρέθηκαν δίχως ενασχόληση.

Δυστυχώς φέτος φτάσαμε στο σημείο να υπολειτουργούμε όχι μόνο το χειμώνα λόγω έλλειψης θέρμανσης αλλά και το καλοκαίρι!!!! Σε μία εποχή που η κολύμβηση μας χαρίζει μετάλλια σε ολυμπιακούς αγώνες, ol αθλητές του Δήμου μας δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κολυμβητικής ομοσπονδίας και τα παιδιά στα προγράμματα εκμάθησης. Ο Δήμος μας αντί να προσφέρει χαρά στη νέα γενιά με τη συμμετοχή της στην εκμάθηση κολύμβησης και υδατοσφαίρισης , προσφέρει κάκιστες συνθήκες, προκαλώντας αισθήματα απογοήτευσης και απαξίωσης για ένα σημαντικό κομμάτι του αθλητισμού της πόλη μας.

Χάνοντας λοιπόν αγωνιστικά και διδακτικά ακόμη μια καλοκαιρινή περίοδο ευχόμαστε καλό Χειμώνα κ. Δήμαρχε και κ. Αντιδήμαρχε σε θέματα αθλητισμού, ελπίζοντας κάποτε να αντιληφθείτε ότι η Πρέβεζα είναι μια πόλη που το υγρό στοιχείο και ότι αναπτύσσεται γύρω από αυτό αποτελεί την Άνοιξή της.

«δεν με ενοχλεί που μου είπες ψέματα, με ενοχλεί που από εδώ και στο εξής δεν μπορώ να σε εμπιστεύομαι» Fr. Nietzsche

Το Δ.Σ



1 σχόλιο:

  1. Αγαπητοί κύριοι το Κολυμβητήριο της Πρέβεζας έκλεισε με πρόφαση την άνοδο της θερμοκρασίας της μικρής και μεγάλης πισίνας.Αυτή ήταν η δικαιολογία της δημοτικής αρχής την οποία οι Κολυμβητικοί σύλλογοι απ εδέχθησαν χωρίς ιδιαίτερη διαμαρτυρία , θα έλεγα μάλιστα ότι συμφώνησαν τρόπο τινά . Κάθε χρόνο η θερμ την οκρασία στις δύο πισίνες ανεβαίνει λόγω μεγάλης ηλιοφάνειας. Καμιά χρονιά όμως δεν έκλεισαν διότι οι εργαζόμενοι του κολυμβητηρίου προσέθεταν κρύο νερό με αποτέλεσμα να ισορροπούν την επιτρέπουσα θερμοκρασία . Ο Δήμος παρέλαβε το χλώριο που δεν είχε για τη χλωρίωση των Κολυμβητικών δεξαμενών στις 23/07/2024 και έτσι σε λίγες μέρες μετά επαναλειτούργησαν οι δύο δεξαμενές. Προφάσεις εν αμαρτίες λοιπόν του Δήμου και φληναφήματα οι δηλώσεις του κ. Αντιδημάρχου Αθλητισμού , διότι κ. Αντιδήμαρχε όπως λέει ο σοφός λαός <> 'Οσο δε για για τους συλλόγους γνώριζαν πως ομαλοποιείται η θερμοκρασία τα προηγούμενα χρόνια. Ας Πρόσεχαν λοιπόν....η σιωπηρώς συμφώνησαν για το κλείσιμο των Κολυμβητικών δεξαμενών.
    'Υδωρ θολερόν και απαίδευτον ψυχήν ου δει ταράττειν .
    'Ετσι έχουν τα γεγονότα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή