Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2024

Ψήφισμα Συντονιστικού Ο.Μ. Κέντρου Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις και την παραίτηση του συντρόφου βουλευτή Επικρατείας κ. Όθωνα Ηλιόπουλου υπέρ του προέδρου μας, η πλειοψηφία του Συντονιστικού Ο.Μ. Κέντρου Πρέβεζας, πλην ενός μέλους, κρίναμε αναγκαίο να δηλώσουμε και εμείς ότι αυτή η εξέλιξη είναι και η μόνη που εκφράζει στην πράξη τόσο την ουσία της έννοιας της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο μοναδικός πλέον εκπρόσωπος του απόδημου ελληνισμού στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος, όσο και την αυθεντική βούληση των μελών και των ψηφοφόρων του Σύριζα-ΠΣ της οποίας γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες.

Η χώρα και οι πολίτες βρίσκονται σε αδιέξοδο και η ενίσχυση της παρουσίας μας κοινοβουλευτικά με τον πρόεδρο μας παρόντα θεωρούμε πως είναι επιτακτική, δίκαιη, σύμφωνη με το γράμμα αλλά και το πνεύμα του εκλογικού νόμου και ουσιαστική αναφορικά με το πραγματικό νόημα της έννοιας της δημοκρατικής εκπροσώπησης. Είναι σαφές πως σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο είναι απαραίτητη η εκπροσώπηση του απόδημου ελληνισμού. Εφόσον λοιπόν, παραιτείται ο μοναδικός εκπρόσωπος του, τότε τη θέση του θα πρέπει να καταλαμβάνει άλλος βουλευτής με αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτή η ερμηνεία είναι και η μόνη που μπορεί να σταθεί τόσο ηθικά, όσο και δημοκρατικά.

Με πλήρη αίσθηση ευθύνης απέναντι στο κόμμα μας και τα μέλη του, αλλά και με την πεποίθηση ότι το ψήφισμα μας αυτό εκπροσωπεί αυθεντικά την βούληση τους, καλούμε άπαντες να πράξουν αναλόγως και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, να αποκτήσει την αυθεντική εκπροσώπηση που δικαιούται και του αναλογεί στη Βουλή μέσω του Προέδρου του, του Στέφανου Κασσελάκη.

Οτιδήποτε διαφορετικό θεωρούμε πως δεν θα είναι τίποτε άλλο, πέραν μιας ακόμη ωμής διαστρέβλωσης της πραγματικής δημοκρατικής βούλησης των μελών και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Συντονιστής Ο.Μ. Κέντρου Πρέβεζας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Λαμπρακούλης Γεώργιος

 

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΟΜΙΖΩ.....ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΒΔΟΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ!!! ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ .. ΤΟ ΟΧΙ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή