Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2024

Για διάλυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού κάνει λόγο η Ένωση Αστυνομικών Πρέβεζας - θέτουν προ των ευθυνών τους αρμοδίους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας μπροστά στην πρωτοφανή διάλυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού μας είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε προ των ευθυνών τους, τους αρμοδίους καθώς και να γνωρίσουμε στους πολίτες της τοπικής κοινωνίας το τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο λόγος για τις αθρόες, παρά την θέληση των συναδέλφων μας, αποσπάσεις προς ενίσχυση κυρίως της Αττικής όπου υπηρετεί το 50% του αστυνομικού προσωπικού της Χώρας και της Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, παρατηρείται το εξής παράλογο, Διευθύνσεις Αστυνομίας που ενισχύονται λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, ταυτόχρονα να ενισχύουν άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας!!

Αυτή η «ανακύκλωση αστυνομικού προσωπικού» με ανούσιες υποχρεωτικές αποσπάσεις εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα που δημιουργεί στις οικογένειες των συναδέλφων μας, σε αντίθεση με την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας την οποία ευαγγελίζεται η Κυβέρνηση, αποβαίνει σε βάρος της αστυνόμευσης των τοπικών κοινωνιών.

Συγκεκριμένα, νευραλγικές Υπηρεσίες του Νομού μας λειτουργούν χωρίς επανδρωμένα περιπολικά να αστυνομεύουν τις γειτονιές. Επιπροσθέτως, ειδικές αστυνομικές ομάδες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας πλέον έχουν σταματήσει να λειτουργούν, όπως η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε), η Ομάδα Ναρκωτικών καθώς και η Ομάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α), τα μέλη των οποίων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και ενισχύουν άλλους Νομούς.

Ας μας απαντήσει λοιπόν η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, οι πολίτες του Νομού Πρέβεζας και οι χιλιάδες επισκέπτες του καθόσον πρόκειται για τουριστικό προορισμό είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας;

Άραγε οι αποσπάσεις αυτές διατάσσονται βάση σχεδιασμού σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες κάθε περιοχής, η απλά μας βλέπετε σαν αριθμούς τους οποίους εξαγγέλλετε προς ενίσχυση διαφόρων περιοχών χωρίς όμως να διευκρινίζεται ότι ενισχύετε, αποδυναμώνοντας άλλες περιοχές.
Έχετε αντιληφθεί το κύμα συνταξιοδοτήσεων που έρχεται στην επαρχία τα επόμενα χρόνια καθώς μεγάλο μέρος του προσωπικού έχει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα;

Απευθυνόμαστε λοιπόν στους Βουλευτές του Νομού Πρέβεζας και τους καλούμε να λάβουν άμεσες πρωτοβουλίες ώστε να επιστρέψει η κανονικότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ως προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.

Καλούμε τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου να επανεξετάσει τον αριθμό των προς απόσπαση αστυνομικών που διατάσσονται από την Δ.Α Πρέβεζας σύμφωνα με τις δυνατότητες της Υπηρεσίας ώστε να μην διαταράσσεται η απρόσκοπτη λειτουργεία της, σε βάρος της κοινωνίας και των συναδέλφων μας.

Τέλος καλούμε την Πολιτική και Φυσική ηγεσία σε εξ ορθολογισμό των αποσπάσεων στις απαιτούμενες και σε εθελοντική βάση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο:
-Ο- -Ο-
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευάγγελος ΜΥΛΩΝΑΣ Βασίλειος ΣΤΕΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου