Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Αυγούστου 29, 2024

Την παράταση χρήσης των εφεδρικών αντλιών από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου ζητά η Λευκάδα


Την παράταση χρήσης των εφεδρικών αντλιών από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου ζητά η Λευκάδα με έγγραφο που απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου -Δυτ.Μακεδονίας. 

Η χρήση των εφεδρικών αντλιών από τις Πηγές Αγίου Γεωργίου επετράπη από την Αποκεντρωμένη προκειμένου να διευκολυνθεί η δύσκολη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί με το νερό.

Μια λύση που όπως αποδεικνύεται βοήθησε και γι'αυτό από την Λευκάδα ζητείται η παράταση της χρήσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες προς σ'αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι σύνδεσμοι ύδρευσης Πρέβεζας - Φιλιππιάδας καθώς και της Άρτας. 

Μια κίνηση που όπως λένε θα πρέπει να γίνει συντονισμένα, ωστόσο αυτή η ενέργεια βρίσκεται αντίθετους μέρος των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Γεωργίου. 

Αναλυτικά, το έγγραφο προς την Αποκεντρωμένη αναφέρει τα εξής:

Λόγω έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9 της ΚΥΑ 146896/2014 (1 σχετικό), η χρήση αντλιών επαναπροώθησης του ύδατος στην υδρομάστευση των πηγών Αγ. Γεωργίου, για τριάντα ημέρες, ως εφεδρική υδροληψία, είχε βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την υδροδότηση του Νησιού της Λευκάδας. 

Σας κάνουμε γνωστό ότι: 

Α) η κλιματική κρίση, έχει επηρεάσει τους υδροφόρους ορίζοντες του Νησιού της Λευκάδας, με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ χαμηλές στάθμες νερού σε όλες τις γεωτρήσεις μας. Αυτό κάνει το έργο μας ακόμη δυσκολότερο μιας και οι ποσότητες νερού που απαιτούνται, για την ομαλή λειτουργία των κρίσιμων υποδομών (Νοσοκομεία - Σώματα Ασφαλείας – Πυρασφάλεια δασών κ.λ.π.), αλλά και όλων των δικτύων ύδρευσης που υδροδοτούν τις κοινότητες μας , είναι αυξημένες. 

Β) η συνεχιζόμενη τουριστική περίοδο και η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού, αυτό το χρονικό διάστημα, καθιστούν το Νησί της Λευκάδας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παρακαλούμε για την παράταση του χρονικού ορίου της χρήσης αντλιών επαναπροώθησης του ύδατος, από την υδρομάστευση των πηγών Αγ. Γεωργίου Λούρου, ως εφεδρική υδροληψία του Νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου