Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 23, 2024

Στο ΕΣΠΑ με 1,2 εκ. η μελέτη για τις ζώνες προστασίας στον Άγιο Γεώργιο


Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Ηπείρου εντάχθηκε ο καθορισμός  ζωνών προστασίας στα σημεία υδροληψίας των Πηγών Αγίου Γεωργίου μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη και με δικαιούχο τον Δήμο Ζηρού.

Το έργο έχει προυπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει την εκπόνηση της μελέτης για τον καθορισμό των ζωνών προστασίας.

Στόχος είναι η εξέταση των γεωλογικών και υδρογεωλογικών συνθηκών για τον καθορισμό και την ακριβή οριοθέτηση των ζωνών προστασίας των σημείων/πεδίων υδροληψίας ύδατος, που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση από Υπόγεια Υδατικά Συστήματα (ΥΥΣ) των Πηγών Αγ. Γεωργίου (ΛΑΠ Λούρου).

Η μελέτη θα αποτελεί υλοποίηση και εφαρμογή του μέτρου με κωδικό Μ05Β0401 του εγκεκριμένου Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών του Υδατικού Διαμερίσματος Ηπείρου (EL05), το οποίο επιβάλει τον «Καθορισμό και οριοθέτηση ζωνών ή/και μέτρων προστασίας σημείων υδροληψίας ύδατος, που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση από υπόγεια υδατικά συστήματα».

Η μελέτη  αναλυτικότερα θα περιλαμβάνει:

Α. Συλλογή, αξιολόγηση και οργάνωση υφιστάμενων μελετών και δεδομένων

Β. Μετρήσεις πεδίου, συλλογή δειγμάτων και εργαστηριακές αναλύσεις

Γ. Αξιολόγηση πρωτογενών δεδομένων και σύνταξη χαρτών και διαγραμμάτων

Δ. Εκτίμηση της τρωτότητας του υπόγειου νερού

Ε. Εφαρμογή αριθμητικού ομοιώματος

Στ. Καθορισμός ζωνών προστασίας για κάθε σημείο υδροληψίας, προτάσεις για τη διαχείριση των υπόγειων υδατικών συστημάτων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου