Δύο νέες ετικέτες ποιότητας eTwinning ,για το έργο «From AI to A+» που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-24 , από εκπαιδευτικούς και μαθητές της περυσινής Β' Τάξης του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας .
Οι 2 αυτές ετικέτες έρχονται να εμπλουτίσουν την συλλογή των 30 και πλέον ετικετών ποιότητας που έχουν απονεμηθεί στο σχολείο μας και του έχουν χαρίσει την διάκριση του τίτλου ETwinning School κατά τις 3 τελευταίες συνεχόμενες διετίες.
Το περυσινό έργο αφορούσε την υιοθέτηση εκπαιδευτικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης ( Τ.Ν.) για την προώθηση της μάθησης και τη διευκόλυνση και τον εμπλουτισμό της προετοιμασίας μαθημάτων και διδασκαλίας σχετικά με τη βιωσιμότητα. Ενώ η τεχνητή νοημοσύνη είναι το μέσο, η πολιτιστική, η οικονομική, η κοινωνική και η κλιματική βιωσιμότητα ήταν τα θέματα που διερευνήθηκαν και απασχόλησαν τους μαθητές μας στο έργο. Οι ηθικές επιπτώσεις της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης συζητηθήκαν και δεξιότητες καλλιεργήθηκαν για την προώθηση της κριτικής σκέψης και της ακαδημαϊκής ειλικρίνειας.
Τα σχόλια των αξιολογητών δίνουν το στίγμα των στόχων που επιτεύχθηκαν και την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η δράση του eTwinning στο σχολείο και στη μαθητική και εκπαιδευτική Κοινότητα.
« Υλοποιήσατε ένα πολύ ενδιαφέρον έργο, το οποίο από την αρχή μέχρι το τέλος είχε στο επίκεντρο τους μαθητές και πώς αυτοί μέσα από τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων Τεχνητής Νοημοσύνης εξερευνούν θέματα όπως η πολιτιστική, οικονομική, κοινωνική και κλιματική βιωσιμότητα. Στα θετικά σημεία του περιλαμβάνονται: η συνεχής συνεργασία εκπαιδευτικών και μαθητών των εταιρικών σχολείων, η αλληλεπίδραση των μαθητών σε διάφορα στάδια υλοποίησης του έργου, η οργάνωση και επαφή των μαθητών μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων και εργαλείων (Twinspace forum, AI tools, padlets, τηλεσυναντήσεις), τα συνεργατικά προϊόντα που δημιουργήσατε (ενδεικτικά: Ιδέες και απόψεις για τη ασφάλεια στο διαδίκτυο, Ψηφιακή έκθεση με σχετικές αφίσες, Cultural sustainability on Google Earth, Social Sustainability Chatbots, Breakout group discussions on ethical use of AI and academic honesty, Common Playlist για τον εορτασμό της ημέρας της Ευρώπης και του eTwinning κλπ.), η χρήση της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη των συνεργατικών σας προϊόντων, των τηλεσυναντήσεων, των παιχνιδιών, η αξιολόγηση του έργου από μαθητές και εκπαιδευτικούς, η επίτευξη των στόχων και η διάχυση των αποτελεσμάτων με ποικίλους τρόπους. Εξετάζοντας όλα τα παραπάνω σας απονέμεται η Ετικέτα Ποιότητας για το έργο σας. Ευχόμαστε συγχαρητήρια σε σας, τους μαθητές και τους συνεργάτες σας. Καλή επιτυχία στη δημιουργική σας πορεία! Με εκτίμηση, o ΕOΥ της δράσης eTwinning!»
Συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς Αγγελική Ευαγγέλου και Καλλιόπη Αργυρού , μέλη της παιδαγωγικής ομάδας , που συνεργάστηκαν με τους καταπληκτικούς συνεργάτες μας από την Κροατία, τη Ρουμανία, την Ισπανία , τη Γεωργία και την Πορτογαλία. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ιδρύτρια του έργου Anita Damjanović από το Κροατικό σχολείο OŠ Sesvetski Kraljevec του Ζάγκρεμπ για τον συντονισμό και τη συνεργασία.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων Η Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας
Βαρβάρα Ζαντραβέλη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου