Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 01, 2024

Η ταινία «Ζάλογγο- Μετά το Τέλος- Πριν τη Λήξη» νικήτρια στην Ινδία


Η ταινία «Ζάλογγο- Μετά το Τέλος- Πριν τη Λήξη» (Zalongo- After the Ending- Before the Termination) του Τεύκρου Σακελλαρόπουλου (Teucris Films) και της Cdriva ProdActions, ταξίδεψε στην Ινδία όπου απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας στην κατηγορία “Φιλοσοφία” στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού CULTURE CINEMA FILM FESTIVAL (C2F2). 

Η πρώτη «στάση» της ταινίας, ήταν στο Λουτράκι στις 13 Ιουνίου 2024, όπου προβλήθηκε στο Cine Γαλαξίας στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου “Γέφυρες” – BRIDGES LOUTRAKI INTERNATIONAL FILM FESTIVAL.

Μέσα από αυτό το αφηγηματικό μεταφυσικό οδοιπορικό, βλέπουμε το σκηνοθέτη- κινηματογραφιστή και σεναριογράφο Τεύκρο Σακελλαρόπουλο να ξεκινά από τη γέφυρα του Ρίου- Αντιρρίου, να κάνει μια στάση περίσκεψης στην Πρέβεζα και να καταλήγει στο Ζάλογγο. Ο ίδιος, αναφέρει:

«Τι συμβαίνει άραγε το χρονικό εκείνο διάστημα, όπου έχεις λάβει την απόφαση να θέσεις τέρμα στη ζωή σου και το τέλος σου είναι αναπόφευκτο, αλλά η διαδικασία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί;

Και πώς μπορείς να διαχειριστείς το χρονικό αυτό διάστημα και τις στιγμές από το ένα έως το μηδέν, τη στιγμή της μη αναστρέψιμης μετάβασης στο επέκεινα;

Και ποια η θέση της ελεύθερής σου βούλησης τότε;

Ένα ιστορικό γεγονός και ένας αυτόχειρας ποιητής ίσως μας υποδεικνύουν την απάντηση.

Μετά το τέλος αλλά πριν τη λήξη…»

Πρόκειται για έναν ύμνο στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ, μια διαφορετική προσέγγιση μιας τραγικής ιστορίας που δίνει τόπο στην σκέψη…

Δείτε το τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=blDMQQh90zQ 

www.teucris.net   

www.cdriva.gr 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου