Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Γεωργάκος προς τους μαθητές "Το μέλλον σας ανήκει, κατακτήστε το με δύναμη ψυχής"


Σε σχολεία του Δήμου Πρέβεζας βρέθηκε ο Δήμαρχος, Νίκος Γεωργάκος κατά την τέλεση του αγιασμού .

Στον χαιρετισμό του ο κος Γεωργάκος απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ανέφερε:

Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί και διοικητικό προσωπικό των σχολείων μας, γονείς και προπαντός αγαπητά μας παιδιά.

Όπως κάθε χρόνο πέντε χρόνια τώρα, η χαρά μου και η συγκίνησή μου, αρχικά ως γονέας μαθήτριας και ενός φοιτητή στο Πολυτεχνείο αλλά και ως Δημάρχου Πρέβεζας, αυτή τη σπουδαία ημέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς είναι έντονη και από καρδιάς.

Το σχολείο είναι συνοδοιπόρος στη ζωή και είναι ο ζωγράφος όπου μέσα στο κάδρο που μας προσφέρει η οικογένεια, βάζει το χρώμα της πορείας μας, είναι ο γλύπτης που αποδίδει, μαζί με την γενική παιδεία και πίστη, το μεγαλείο της μοναδικής προσωπικότητας του καθενός σας και τέλος ο συνθέτης που γράφει τις πρώτες νότες στο πεντάγραμμο της  γνώσης .

Στο σπουδαίο αυτό καθήκον μας, εμείς ως Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας και της αποστολής μας, προσπαθούμε στο μέγιστο βαθμό και ξεπερνώντας κάθε δυσκολία κάθε χρόνο τα σχολεία σας να είναι έτοιμα και περιποιημένα και να σας υποδεχτούν όπως σας αξίζει.

Σήμερα εσείς οι μαθητές, στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης  και της κουλτούρας για την κλιματική κρίση και του παγκόσμιου μοντέλου εκσυγχρονισμού και προόδου, σας καλούμε εκτός από το να είστε καλοί μαθητές και δυναμική νεολαία στη συμμετοχή σας στην κοινωνία των πολιτών, να αφήνετε και να προσθέτετε το αποτύπωμα της δικής γενιάς στις εξελίξεις και στην ανάπτυξη του τόπου μας που σύντομα θα διοικείται από εσάς ως αυριανοί επαγγελματίες, γονείς, επιστήμονες, αγρότες και δημόσιοι λειτουργοί, ως επιχειρηματίες και άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών.

Μα πάνω από όλα ως οι Πρεβεζάνοι του μέλλοντος που θα πάτε τον τόπο ακόμα πιο ψηλά ακόμα πιο μακριά με ενότητα και με το φως του ανοιχτού πνεύματος που πρέπει να σας χαρακτηρίζει.

Το μέλλον σας ανήκει, κατακτήστε το με δύναμη ψυχής και πίστη στα δώρα των διαφορετικών ταλέντων σας που ο Θεός σας χάρισε.

Καλή χρονιά με υγεία, πρόοδο και αγάπη προς την κάθε συμμαθήτρια και συμμαθητή, κατέληξε ο Δήμαρχος Πρέβεζας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου