Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 22, 2024

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας έως το τέλος της εβδομάδας 29/9


Σταδιακή άνοδο θα παρουσιάσει η θερμοκρασία έως το τέλος της εβδομάδας

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κατά τις επόμενες ημέρες η ατμοσφαιρική κυκλοφορία θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς της χώρα μας. Μάλιστα, από την Τετάρτη 25/09 κι έπειτα οι αέριες μάζες που επηρεάζουν τον καιρό της Ελλάδας αναμένεται να είναι θερμότερες των φυσιολογικών για την εποχή τιμών.

Στο γράφημα της εικόνας που ακολουθεί παρουσιάζεται ενδεικτικά το εύρος διακύμανσης της πρόγνωσης της θερμοκρασίας έως τις 29/09 σε ύψος 1500 περίπου μέτρων επάνω από την Αθήνα. Με την κόκκινη γραμμή παρουσιάζεται το «θερμότερο» σενάριο ενώ με τη μπλε γραμμή το «ψυχρότερο» σενάριο. Με πράσινη γραμμή παρουσιάζεται η διακύμανση της μέσης θερμοκρασίας με βάση όλα τα διαθέσιμα σενάρια του μοντέλου. 

Τέλος, με την μαύρη οριζόντια γραμμή σημειώνεται η προσεγγιστική μέση τιμή της περιόδου σύμφωνα με δεδομένα του διαστήματος 1991-2020. Όπως γίνεται εμφανές, όλα τα σενάρια επιβεβαιώνουν την σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας και τις υψηλότερες των κανονικών για την εποχή τιμών. 

Το ύψος των 1500 μέτρων χρησιμοποιείται για την μελέτη των θερμοκρασιακών μεταβολών στο κατώτερο μέρος της ατμόσφαιρας. Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας κοντά στο έδαφος εξαρτάται από πλήθος παραγόντων όπως π.χ. η παρουσία/απουσία νεφώσεων και φαινόμενων και ο άνεμος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου