Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 05, 2024

Ολοκληρώθηκε η Σύναξη Ιεραρχών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο - Παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος


Με τη συμμετοχή ιεραρχών της απανταχού Ορθοδοξίας πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η καθιερωμένη Σύναξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου με αφορμή την γιορτή της Ινδίκτου και την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Η Σύναξη όπου συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος,ξεκίνησε με την εισαγωγική ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο οποίος και καθόρισε το πλαίσιο των εργασιών.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης, η θέση της Εκκλησίας απέναντι στα γεωπολιτικά ζητήματα (όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή μαζί με μια σειρά από εκκλησιαστικά ζητήματα.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο γεγονός του κοινού εορτασμού Καθολικών και Ορθοδόξων το Πάσχα του 2025 με την ευχή το γεγονός αυτό να μην αποτελέσει μαι απλή σύμπτωση αλλά την απαρχή της καθιερώσεως κοινής ημερομηνίας κάθε έτος σύμφωνα με το ημερολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Εκ μέρους των Μητροπολιτών των Νέων Χωρών στις οποίες ανήκει η Πρέβεζα χαιρέτησε ο πρώτο τη τάξει ιεράρχης Μητροπολίτης Ορεστιάδας και Σουφλίου Δαμασκηνός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου