Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

Διαχειριστικός έλεγχος στον Δήμο Πάργας


Σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest αυτό το διάστημα διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Πάργας , από κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται στην έδρα του Δήμου, στο Καναλλάκι και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου.

Με την ολοκλήρωση του ελέγχου και σε διάστημα ενός περίπου μήνα θα υποβληθεί η σχετική έκθεση.

Ο προγραμματισμός των τακτικών και έκτακτων κατασταλτικών διαχειριστικών/οικονομικών ελέγχων στους φορείς πραγματοποιείται, για την επαλήθευση της διαχείρισης του προϋπολογισμού τους εντός του πλαισίου της ασκούμενης δημοσιονομικής πολιτικής και

ii) της επάρκειας της λειτουργίας των συστημάτων διαχείρισης και ελέγχου αυτών. Ο εντοπισμός τυχόν φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, κατάχρησης, σπατάλης, απάτης ή διαφθοράς.

Ο προγραμματισμός έκτακτων ελέγχων κατόπιν εντολής του Υπουργού Οικονομικών ή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ή κατόπιν αιτήματος λοιπών διοικητικών φορέων, ύστερα από καταγγελίες ή αναφορές για βάσιμες υπόνοιες για ατασθαλίες ή διαχειριστικές ανωμαλίες σε:

Δημόσιους φορείς, Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. με σκοπό τη διαπίστωση της ορθής, εκ μέρους τους, διαχείρισης του προϋπολογισμού τους,

κοινωφελείς περιουσίες/εθνικά κληροδοτήματα και σχολάζουσες κληρονομιές.

Ν.Π.Ι.Δ. που επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης με την ιδιότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο.).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου