Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 27, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Μέσω ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των μνημείων στην Αρχαία Νικόπολη


Με το ποσό των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ τα έργα στους αρχαιολογικούς χώρους της Δωδώνης, της Νικόπολης, της Κασσώπης και των Γιτάνων.

Η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος προχώρησε στην έκδοση της πρόσκλησης με δικαιούχους τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, την Περιφέρεια Ηπείρου και το Υπουργείο Πολιτισμού για την υποβολή των προτάσεων.

Η πρόσκληση έχει τρεις υποδράσεις. Η σημαντικότερη αφορά την  αποκατάσταση και ανάδειξη του σταδίου στην Αρχαία Νικόπολη, την συντήρηση και αποκατάσταση του Μεγάλου Θεάτρου της Νικόπολης, την δημιουργία διαδρομών εντός του αρχαιολογικού χώρου της Νκόπολης, την συντήρηση, αποκατάσταση κα ανάδειξη του θεάτρων και άλλων μνημείων στην Αρχαία Δωδώνη, την αποκατάσταση και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου στην Κασσώπη και τις εργασίες αποκατάστασης στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων.

Ο συγκεκριμένος τύπος δράσεων αποσκοπεί στη βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής, με την ανάδειξη, αξιοποίηση και προβολή πολιτιστικών μνημείων, ώστε να καταστούν επισκέψιμα, συμβάλλοντας στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της κοινωνικότητας των πολιτών.

Για την περιοχή των Αρχαίων Θεάτρων, στρατηγικός στόχος παραμένει η δημιουργία ενός εξειδικευμένου και επώνυμου προϊόντος πολιτιστικού τουρισμού. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου προτείνονται δράσεις συμπληρωματικές αυτών της ΟΧΕ αρχαίων θεάτρων, που υλοποιήθηκε και αφορούν στην αποκατάσταση των μνημείων της περιοχής και τη βελτίωση των υποδομών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου