Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2024

Πρόστιμα σε δεκάδες αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ επειδή ο Δήμος Πάργας ξέχασε να δηλώσει τα χωράφια του!


Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε δεκάδες αγρότες στο Δήμο Πάργας, οι οποίοι μάλιστα αναγκάζονται να επιστρέψουν και τις επιδοτήσεις που έλαβαν, εξαιτίας τεράστιας γκάφας του Δήμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναδείχθηκαν στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο αύριο” Αχιλλέα Γκούμα, ο Δήμος Πάργας ξέχασε να δηλώσει στο Ε9 αγροτικές εκτάσεις που έχει μισθώσει με την διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού, με αποτέλεσμα ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ζητά πίσω από τους αγρότες τις επιδοτήσεις που είχαν λάβει και να τους επιβάλει ανάλογα πρόστιμα.

Το γεγονός παραδέχθηκε μάλιστα και ο Δήμαρχος Πάργας κ. Νίκος Ζαχαριάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest οι εν λόγω παραγωγοί προσανατολίζονται στο να καταθέσουν αγωγές κατά του Δήμου Πάργας.

Η παράταξη “Βήμα στο αύριο” εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρει:

Σε απόγνωση δεκάδες αγρότες στο Δήμο Πάργας εξαιτίας της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής

Αναγκάζονται να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η πλήρης ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διοικήσει με σοβαρότητα τον Δήμο Πάργας οδηγεί σε απόγνωση δεκάδες αγρότες του Δήμου μας, οι οποίοι αναγκάζονται να επιστρέψουν επιδοτήσεις χιλιάδων ευρώ στον ΟΠΕΚΕΠΕ ως αχρεωστήτως καταβληθέντες, ενώ τους έχουν επιβληθεί και ανάλογα πρόστιμα.

Πρόκειται για παραγωγούς που έχουν μισθώσει αγροτικές εκτάσεις από το Δήμο Πάργας με την διαδικασία πλειοδοτικού διαγωνισμού που κατά τον έλεγχο για το έτος 2021 διαπιστώθηκε ότι ο Δήμος δεν είχε καταθέσει Ε9, οδηγώντας σε αυτή την εξέλιξη.

Το θέμα ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της παράταξης “Βήμα στο αύριο” Αχιλλέας Γκούμας.

Μάλιστα, ο κ. Ζαχαριάς επιβεβαίωσε το γεγονός αποδεχόμενος την ευθύνη.

Η Δημοτική παράταξη “Βήμα στο αύριο” πρόκειται να υποστηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους αγρότες του Δήμου μας στην περιπέτεια που τους οδήγησε με τα λάθη και τις παραλήψεις της η Δημοτική Αρχή.

Καλεί επίσης την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον κ. Ζαχαριά να σταθεί έστω και τώρα το ύψος των περιστάσεων και να μην οδηγήσει τους αγρότες του Δήμου μας σε πολύχρονες δικαστικές διαμάχες με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αβέβαιη κατάληξη και να λάβει συλλογικά τις απαραίτητες αποφάσεις προς το συμφέρον τους, ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβά “το μάρμαρο” 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου