Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 28, 2024

Τη μνήμη του Ιερομάρτυρα Επισκόπου Νικόπολης Αλκίσωνος τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Πρέβεζας


Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε στην πιο γνωστή Βασιλική της Νικόπολης την Βασιλική Β' ,ο πανηγυρικός εσπερινός στη μνήμη του Ιερομάρτυρα Επισκόπου της Νικόπολης Αλκίσωνα .

Οι εργασίες αποκατάστασης της πύλης της Παλαιοχριστιανικής Βασιλικής ολοκληρώθηκαν και οι πιστοί που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τον εσπερινό είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν και τη νέα εικόνα του εντυπωσιακού μνημείου το οποίο δεσπόζει στον αρχαιολογικό χώρο.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος, ενώ το παρόν έδωσε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος.


Ο Σεβασμιώτατος μετά το τέλος της λειτουργίας μίλησε για τον τοπικό Άγιο Αλκίσων, ο οποίος έφτασε τον 6ο αιώνα ως συνεχιστής του έργου του Απόστολου των Εθνών Παύλου και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στην Κωνσταντινούπολη υπερασπιζόμενος την πίστη του.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις κορυφώνονται σήμερα Σάββατο, ημέρα της γιορτής του Αγίου με τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία που θα τελεστούν στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.


Φωτορεπορτάζ: Δημοτική Ραδιοφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου