Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024

Αγιασμός και “πρώτο κουδούνι” στα σχολεία της Πρέβεζας


Το “πρώτο κουδούνι” χτύπησε σήμερα στα σχολεία της χώρας και η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τον καθιερωμένο αγιασμό.

Στην Πρέβεζα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος τέλεσε διαδοχικά τον αγιασμό στο 5ο Δημοτικό, στο 4ο Γυμνάσιο, το 1ο Λύκειο και το Δημοτικό Σχολείο του Παντοκράτορα μεταφέροντας τις πιο θερμές ευχές του σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Ο Σεβασμιότατος κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να μετατρέψουν το σχολείο εκτός από χώρο γνώσης σε χώρο αγάπης,φιλίας και καλοσύνης σημειώνοντας ότι στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πολύ σημαντικό να παραμείνουμε αυθεντικοί , ειλικρινείς, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να βρούμε τι πραγματικά θέλουμε από τη ζωή.


Την τελετή του αγιασμού στα συγκριμένα σχολεία παρακολούθησε και ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος.

Ο κ. Γεωργάκος ευχήθηκε σε όλους και όλες καλή σχολική χρονιά καλώντας τα παιδιά να συμμετέχουν στα κοινά αφού είναι εκείνοι που σε λίγα χρόνια θα διαχειριστούν το μέλλον του τόπου.

Επίσης ζήτησε την πολύτιμη συνδρομή τους στη διατήρηση της καλής κατάστασης των σχολικών κτιρίων τα οποία ο Δήμος συντηρεί καθόλη τη διάρκεια του έτους δεσμευόμενος ότι οι υπηρεσίες θα βρίσκονται πάντα δίπλα τους για να καλύψουν όποια ανάγκη παραστεί.

Στο 4ο Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο του Παντοκράτορα παρέστη και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Φώτης Ζέρβας ενώ τις δικές του ευχές στο Σχολείο του Παντοκράτορα απεύθυνε και ο προΪστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας Ηλίας Μιχάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου