Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2024

Επίκαιρη ερώτηση για τον επαναχαρακτηρισμό του Νοσοκομείου της Πρέβεζας σε άγονη και προβληματική περιοχή


Υπέβαλα χθες προς τον υπουργό Υγείας, κ.Άδωνι Γεωργιάδη, επίκαιρη ερώτηση αναφορικά με την πρόθεση του Υπουργείου για τον εκ νέου χαρακτηρισμό της πόλης της Πρέβεζας ως άγονης και προβληματικής περιοχής, σε συνέχεια του αποχαρακτηρισμού που επήλθε με τις κατάφορα άδικες και αδικαιολόγητες διατάξεις του νόμου, αρ. 137 ν.4600/2019 (Α’ 43/9-3-2019) της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Προσφάτως δημοσιεύτηκε η με αριθ. Γ4α/οικ.46490/2024 (Β’ 5075/5-9-24) Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία παρέχονται αυξημένα οικονομικά κίνητρα στους ιατρούς/οδοντιάτρους κλάδου ΕΣΥ, που υπηρετούν πλήρως και αποκλειστικώς σε δομές υγείας που εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, κατηγορίας Α’ και Β’, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικού δυναμικού στις περιοχές αυτές.

Αναφορικά με τον νομό της Πρέβεζας, ως προβληματικές και άγονες περιοχές κατηγορίας Α’, καθορίζονται η Πάργα και το Καναλλάκι, ενώ κατηγορίας Β’, καθορίζεται το Θεσπρωτικό.

Παρά την ως άνω ευνοϊκή ρύθμιση, η οποία θεωρώ θα ενισχύσει το σύστημα υγείας στις συγκεκριμένες περιοχές του τόπου μας, επέλεξα να απευθύνω την παραπάνω αναφερόμενη επίκαιρη ερώτηση, καθώς η πόλη της Πρέβεζας παρέμεινε αποχαρακτηρισμένη. Ως εκ τούτου, παραμένει αποκλεισμένη από τα προνόμια των προβληματικών και άγονων περιοχών, γεγονός που δυσχεραίνει την προσέλκυση ειδικευμένων ιατρών στις δομές υγείας που εδρεύουν σε αυτή και ειδικά, στο Γενικό Νοσοκομείο της.

Σχετικά με το ιστορικό της υπόθεσης, ενημέρωσα ήδη τόσο τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Γεωργιάδη, όσο και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Θεμιστοκλέους, διαμηνύοντάς τους πως στην Πρέβεζα υφίσταται σοβαρό πρόβλημα κενών οργανικών θέσεων, ειδικά στο Νοσοκομείο της, καθώς επί σειρά ετών, προκηρύξεις για προσλήψεις ιατρών αποβαίνουν άκαρπες.

Καθίσταται λοιπόν σαφής η ανάγκη της προσέλκυσης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού, ώστε οι δομές υγείας της πόλης της Πρέβεζας, να ανταποκρίνονται κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στις ολοένα αυξανόμενες και σύγχρονες ανάγκες.

Είμαι βέβαιος, ότι η ευαισθησία που έχουν επιδείξει ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης και εν γένει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επίλυση των προβλημάτων στον χώρο της υγείας, αποτελεί εχέγγυο για τη διόρθωση της κατάφορης αδικίας που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στους πολίτες της Πρέβεζας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου