Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 21, 2024

Οι εργαζόμενοι στα ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Δήμου Ζηρού για το περιστατικό με τον Αντιδήμαρχο


Ανακοίνωση εργαζομένων

Τον τελευταίο χρόνο λαμβάνουν χώρα διάφορα δυσάρεστα συμβάντα στα Δημοτικά ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ του Δήμου Ζηρού που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Ως εργαζόμενοι στις ανωτέρω δομές οφείλουμε να λάβουμε θέση στα τεκταινόμενα και να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, φωτίζοντας την αλήθεια.

Τους τελευταίους εννέα μήνες, αναγκαζόμαστε να δεχόμαστε την άκρως προσβλητική και συκοφαντική συμπεριφορά του αρμόδιου αντιδημάρχου, ο οποίος, σκοπίμως, γνωρίζοντας την αναλήθεια όσων διαδίδει τόσο κατά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στα κλειστά προσυμβούλια, προσάπτει σε εμάς τους εργαζόμενους δήθεν παράνομες συμπεριφορές κατά την ενάσκηση των καθηκόντων μας, με αποκορύφωμα την πρόσφατη καταγγελία του για δήθεν έκθεση ωφελούμενου σε κίνδυνο από τον οδηγό της Δομής ΑΜΕΑ και της συνοδού.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία αυτή ανυπόστατη και συκοφαντική καταγγελία του αντιδημάρχου, η οποία ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής μας, οφείλουμε σε όποιον ενδιαφέρεται να αποκαταστήσουμε την αλήθεια:

Την ημέρα του ανωτέρω συμβάντος το υπηρεσιακό όχημα κινούνταν με κατεύθυνση προς την Δομή με επιβάτες στα πίσω καθίσματα 2 ωφελούμενους ανηλίκους, 1 ωφελούμενο ενήλικα με την Συνοδό -Γυμνάστρια ενώ στη θέση του συνοδηγού υπήρχε 1 ενήλικας ωφελούμενος, γεγονός που δεν απαγορεύεται από τον ΚΟΚ. Το ανυπόστατο της καταγγελίας βεβαιώνουν και οι γονείς του
αναφερόμενου ωφελούμενου, αιρετοί, συνάδελφοι και απλοί πολίτες.

Οι εργαζόμενοι των δομών ΚΔΑΠ καταγγέλλουμε αυτές τις συμπεριφορές του Αρμοδίου Αντιδημάρχου, οι οποίες είχαν οδηγήσει νωρίτερα έγκυο συνάδελφο σε αναγκαστική άδεια λόγω επαπειλούμενης εγκυμοσύνης και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε στο μέλλον να μας αντιμετωπίζει ο εν λόγω ως εξιλαστήρια θύματα για την επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από τη διακοπή λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ κατά τις δηλώσεις του.

Δηλώνουμε ότι η επιλογή της ενίσχυσης των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ πρέπει να είναι μονόδρομος για τη δημοτική αρχή.

Οι ενέργειες που μπορούν και πρέπει να λάβουν χώρα είναι απλές και αυτονόητες: στελέχωση των δομών με περισσότερες θέσεις εργασίας και ειδικότητες και εξασφάλιση πόρων για υλικοτεχνικές υποδομές.

Από την πλευρά μας για τη βελτίωση της παροχής των υπηρεσιών του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ προς τους πολίτες, προτείναμε εγγράφως τη δημιουργία Επιστημονικής Επιτροπής όπως αυτή προβλέπεται από τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας, ως πολύτιμο βοηθητικό μηχανισμό στην αξιολόγηση των προς εγγραφή περιστατικών. Αντ’ αυτού, σε απάντηση μας, ο κ. αντιδήμαρχος εισηγήθηκε τη σύσταση επιτροπής αμφίβολης επιστημονικής επάρκειας για τα ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ η οποία θα είχε ως αρμοδιότητα τον έλεγχο του προσωπικού και της λειτουργίας της δομής.

Οι παραλείψεις αυτές του κ. Αντιδημάρχου να προβεί σε ενέργειες ενίσχυσης των ΚΔΑΠ, ιδίως αυτή της υποστελέχωσης, οδηγεί τους συμπολίτες μας που δεν έλαβαν voucher, οικογένειες μονογονεϊκές, τρίτεκνες ακόμη και πολύτεκνες, να εξυπηρετηθούν από ιδιωτικές δομές.

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ φρένο στην εκτροχιασμένη κατάσταση στην οποία από καιρού έχουν περιέλθει οι δομές και ζητούμε την προστασία των εργαζομένων και των ωφελουμένων από ενδεχόμενες μελλοντικές βλαπτικές ενέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου