Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Πλήθος κόσμου στη γιορτή της Σαρδέλας


Πόλος έλξης επισκεπτών έγινε η Πρέβεζα το Σαββατοκύριακο με την γιορτή της Σαρδέλας και την Λευκή Νύχτα.

Ειδικότερα με μεγάλη επιτυχία και παρουσία κόσμου από την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε χθες η γιορτή της Σαρδέλας .

Το παραδοσιακό πανηγύρι που μετρά πάνω από 5 δεκαετίες ζωής, αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι αντέχει στο χρόνο αποτελώντας πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες που σπεύδουν να απολαύσουν σαρδέλα στα κάρβουνα μαζί με ντόπια κηπευτικά και άφθονο κρασί.

Οι ψησταριές στο πάρκινγκ της πλατείας Ανδρούτσου άναψαν από νωρίς προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις “ουρές” που σχηματίστηκαν ενώ η προετοιμασία είχε ξεκινήσει από το μεσημέρι. Η διοργάνωση ανήκε στον Δήμο Πρέβεζας το προσωπικό του οποίου ανέλαβε την εξυπηρέτηση του κόσμου. Η γιορτή άνοιξε με το χορευτικό του Δήμου και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες με παραδοσιακή ορχήστρα.


Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος στον χαιρετισμό του ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί το παραδοσιακό πανηγύρι και τον κόσμο που το αγκάλιασε και φέτος προαναγγέλοντας για τις 14 Σεπτεμβρίου ένα μεγάλο γλέντι στο Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος με το οποίο θα πέσει η αυλαία των εκδηλώσεων του φετινού καλοκαιριού.

Στη γιορτή της Σαρδέλας μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κοκκίνης και Νίκος Παγγές, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Αηδώνη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γρηγόρης Κουμπής οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπύρος Βρυώνης και Κώστας Ματέρης , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Μπούρης κλπ.


Μια μέρα νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου πλήθος κόσμου συμμετείχε και στη Λευκή Νύχτα που διοργάνωσαν οι καταστηματάρχες του Ιστορικού κέντρου με στόχο την προσέλκυση του κόσμου και από τις γύρω περιοχές. Πολλοί ήταν οι επισκέπτες αλλά και οι κάτοικοι που επωφελήθηκαν από τις μεγάλες προσφορές και εκπτώσεις των καταστημάτων που έμειναν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, ενώ δεν έλλειψαν και τα κεράσματα από τους καταστηματάρχες. Στο ιστορικό κέντρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός οι οποίοι συνομίλησαν με επισκέπτες και καταστηματάρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου