Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Κυριακή, Οκτωβρίου 20, 2024

Η Πρέβεζα γιορτάζει και τιμά τα 112 χρόνια Ελευθερίας


Τα 112 χρόνια Ελευθερίας από τον τουρκικό ζυγό γιορτάζει η πόλη της Πρέβεζας και ο Δήμος τιμά την ξεχωριστή αυτή ημέρα με σειρά εκδηλώσεων μνήμης και τιμής για τους πεσόντες.

Σήμερα Κυριακή στις 12 το μεσημέρι παρουσία των αρχών της πόλης, εκπροσώπων του Δικτύου Πάφου, συλλόγων, φορέων και αντιπροσωπειών σχολείων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Νικόπολης εκεί όπου διεξήχθη η ηρωϊκή μάχη μια μέρα πριν η Πρέβεζα κερδίσει και πάλι την ελευθερία της.

Για το χρονικό της ημέρας μίλησε ο εκπαιδευτικός Ματθαίος Φιλιππούσης ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης μεταξύ άλλων τον δήμαρχο Πρέβεζας Νίκο Γεωργάκο, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Χρήστο Γούση, εκπροσώπους πόλεων του Δικτύου Πάφου ,δημοτικούς συμβούλους και λοιπούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους την σεμνή τελετή.

Μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων απέδωσαν τιμές στους ανθρώπους που έδωσαν την ζωή του για την ελευθερία ψάλλοντας μαζί με τους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τον Εθνικό μας Υμνο.

Οι εκδηλώσεις οι οποίες συνεχίζονται με την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή και ώρα 19.30 στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης ξεκίνησαν το Σάββατο με την παράσταση του πρωτότυπου θεατρικού έργου του Συρρακιώτη Ηλία Δήμα ομότιμου καθηγητή του ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών “Τα Οχυρά του Μπιζανίου-Νικολάκης Εφέντης τραγικός Ηρωας”στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Το έργο παρουσίασε η Θεατρική Ομάδα της Ενωσης Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής “Το Κούγκι” με τη συμμετοχή και της χορευτικής ομάδας του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας.

Καλωσόρισμα από πλευράς του Δήμου απεύθυνε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λεωνίδας Αργυρός ο οποίος επεσήμανε την δυναμική που έχουν αναπτύξει οι σύλλογοι της Ηπείρου σε δραστηριότητες πολιτισμού και διατήρησης της παράδοσης ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συρρακιωτών Πρέβεζας Δημήτρης Σιόρεντας η πρόεδρος της Ενωσης Ηπειρωτών Λίλιαν Παπαδοπούλου και ο συγγραφέας της παράστασης Ηλίας Δήμας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου