Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

3+5 θέσεις γιατρών στο Νοσοκομείο Πρέβεζας


Υπογράφηκε και αναρτήθηκε χθες 11/10 στη Διαύγεια, η απόφαση του Υπουργείου Υγείας με την οποία εγκρίνεται η προκήρυξη 2 θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ, στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας. 

Η έκδοση της  συγκεκριμένης προκήρυξης, είχε ήδη εξαγγελθεί στην Ολομέλεια της Βουλής από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχα καταθέσει.

Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στην Ολομέλεια της 23/9/2024, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που υπέβαλα, για τον χαρακτηρισμό της Πρέβεζας ως άγονης και προβληματικής περιοχής, ο αρμόδιος Υπουργός προανήγγειλε την έκδοση πρόσκλησης για την κάλυψη οργανικών θέσεων ιατρών, στις οποίες θα συμπεριλαμβάνονταν και το Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας. Πράγματι, με τη χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Υγείας, εγκρίθηκε η προκήρυξη 298 συνολικά θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ σε νοσοκομεία της χώρας και στο ΕΚΑΒ, εκ των οποίων 2 θέσεις αφορούν στο Νοσοκομείο Πρέβεζας, ως εξής:

·       1 θέση Χειρουργικής Επιμελητή Α’ και

·       1 θέση Χειρουργικής Επιμελητή Β’.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες υπογράφηκε και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, απόφαση του Υπουργείου Υγείας για την έγκριση προκήρυξης 56 συνολικά θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ στη θέση του Συντονιστή, εκ των οποίων η 1 θέση αφορά το Νοσοκομείο Πρέβεζας στην ειδικότητα:

·       1 Συντονιστής Ιατρός Εσωτερικής Παθολογίας.

Η συγκεκριμένη θέση προκηρύχθηκε ήδη στις 8/10 από τη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί επιπλέον πως χθες, εκδόθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, κατόπιν σχετικής έγκρισης του Υπουργείου Υγείας, για κάλυψη 5 συνολικών θέσεων Ιατρών με το καθεστώς έκδοσης δελτίου παροχής υπηρεσιών, διάρκειας 12 μηνών, στις ειδικότητες:

·       3 Ιατρούς Χειρουργικής,

·       1 Ιατρό Παθολογίας και

·       1 Ιατρό Μαιευτικής-Γυναικολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι με τον επαναχαρακτηρισμό της Πρέβεζας ως άγονης και προβληματικής περιοχής, οι ιατροί κλάδου ΕΣΥ του Γενικού Νοσοκομείου μας, θα απολαμβάνουν πλέον των αντίστοιχων οικονομικών κινήτρων, γεγονός που θα συμβάλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος του ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των μόνιμων θέσεων.

Ευχαριστώ τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά και συνολικά την ηγεσία του Υπουργείου, για την εντατικοποίηση των προσπαθειών και την ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας. Η προκήρυξη και η πλήρωση των νέων θέσεων ιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο του νομού μας, θα συμβάλει καθοριστικά στην ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού που το στελεχώνει και στη σημαντική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Βουλευτής Ν. Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου