Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 02, 2024

Άμεση λύση στο κρίσιμο πρόβλημα με την πλωτή γέφυρα στη Λευκάδα ζήτησε ο Θ.Καββαδάς - Διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου


Διευρυμένη σύσκεψη για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την πλωτή γέφυρα πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, έπειτα από αίτημα του Βουλευτή Ν. Λευκάδας, Θανάση Καββαδά.

Σε συνέχεια επιστολής που είχε αποστείλει προς τους Υπουργούς Υποδομών και Ναυτιλίας από τις 9 Σεπτεμβρίου, καθώς και συνεχούς επικοινωνίας που είχε έκτοτε για το θέμα με τα Υπουργεία, ο Βουλευτής ενημέρωσε το πρωί της Δευτέρας τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βουλή, κ. Μιχάλη Μπεκίρη, καθώς και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Μυλωνάκη, τονίζοντας ότι το μερικό κλείσιμο της γέφυρας είναι πολύ σοβαρό θέμα που επηρεάζει αρνητικά το θαλάσσιο τουρισμό της περιοχής και έχει ξεσηκώσει μεγάλες αντιδράσεις.

Υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και το ίδιο απόγευμα συγκλήθηκε σύσκεψη στο γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Μυλωνάκη στην οποία, εκτός από τον ίδιο και τον Βουλευτή, συμμετείχαν ακόμη ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ.Νικόλαος Ταχιάος, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού, κ. Στέλιος Κουτνατζής, και ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Αθανάσιος Νέζης.

Ο Βουλευτής, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στο ιστορικό του προβλήματος, αλλά και στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και στις πιθανές λύσεις, χαρακτήρισε το ζήτημα της πλήρους επαναλειτουργίας της πλωτής γέφυρας ως θέμα άμεσης προτεραιότητας και ζήτησε την συνδρομή των Υπουργείων.

Τις επόμενες ημέρες, έπειτα από συνεννόηση των συναρμόδιων Υπουργών, αναμένεται να δρομολογηθεί η επιλογή λύσης για την απρόσκοπτη κυκλοφορία όχι μόνο των οχημάτων αλλά και των σκαφών.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου