Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ: Απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη στο Νοσοκομείο


Ανακοίνωση

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00πμ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολίτες της Πρέβεζας, συνάδερφοι υγειονομικοί. Η πανυγειονομική απεργία στις 17/10 πρέπει να δώσει ένα αποφασιστικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και σε όλες τις βαθμίδες διοίκησης από τον Διοικητή του Νοσοκομείου μέχρι και την Διοίκηση της 6ής Υγειονομικής Περιφέρειας.

Να στείλουμε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλο το Νοσοκομείο Πρέβεζας να είναι ένα σύγχρονο εργασιακό κάτεργο

Στο οποίο το σύνολο του προσωπικού, σε όλες τις υπηρεσίες εργάζεται σε εξοντωτικούς ρυθμούς και με την σκιά της εργοδοτικής βίας και της εργασιακής επισφάλειας. Να πρέπει οι γιατροί του νοσοκομείου να κάνουν από 10 και 11 εφημερίες τον μήνα για να κλείσουν κενά που αντικειμενικά δεν κλείνονται. Οι νοσηλευτές να ακολουθούν ένα εξοντωτικό πρόγραμμα βαρδιών με οφειλόμενα ρεπό και άδειες πέρα από κάθε λογική, χωρίς να μπορούν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να μπουν σε κάποιο πρωινό ωράριο ή να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα όπως όλοι οι εργαζόμενοι που κάνουν μια βαριά και ανθυγιεινή εργασία. Οι συνάδερφοι που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας οι οποίοι ενώ καλύπτουν αντικειμενικά πάγιες και διαρκείς ανάγκες, να αναγκάζονται κάθε τρεις μήνες, όπως οι ΣΟΧ να διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους και να μην εκτοπιστούν από τους προνομιακούς φίλους της κυβερνητικής πολιτικής που είναι οι εργολάβοι.

Να στείλουμε το μήνυμα πως είναι κρατική ευθύνη το νοσοκομείο της Πρέβεζας να διασφαλίζει μέσω της κρατικής χρηματοδότησης δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας στο σύνολο του πληθυσμού

Δεν ανεχόμαστε άλλο να ταξιδεύουμε σε όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου για να μας βάλουν έναν γύψο αν σπάσουμε το χέρι μας γιατί στην Πρέβεζα δεν εφημερεύει Ορθοπεδικός όλες τις ημέρες , να αναζητούμε Παθολόγο, Χειρουργό, Γυναικολόγο κ.α σε άλλα νοσοκομεία γιατί εδώ δεν υπάρχουν σε καθημερινή βάση. Να πρέπει να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη μας κάθε φορά που πατάμε το πόδι μας στο νοσοκομείο ως ασθενείς γιατί θα πρέπει να προμηθευόμαστε μια σειρά από πράγματα όπως πχ, νερό, χαρτί, φάρμακα που θα έπρεπε να παρέχει το νοσοκομείο και δεν το κάνει. Να βάζουμε το χέρι στην τσέπη για εξετάσεις που θα έπρεπε να γίνονται στα Δημόσια νοσοκομεία και δεν γίνονται. Να περιμένουν οι χρόνια πάσχοντες σε ατελείωτες ουρές με τεράστιες αναμονές για μία συνταγογράφηση και όταν τελικά πάνε στο Φαρμακείο να πάρουν τα φάρμακά τους να πληρώνουν τις περισσότερες φορές συμμετοχή πάνω από 50% της αξίας των φαρμάκων.

Να στείλουμε το μήνυμα πως έχουμε πολύ καλά κατανοήσει πως χρήματα υπάρχουν για δίνουμε 500.000 ευρώ /ημέρα για να συντηρηθεί η πολεμική Φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορά μας, στην Ερυθρά θάλασσα αλλά για να γίνουν κάποιες προσλήψεις, να γίνουν αυξήσεις μισθών και να μπουν στα ΒΑΕ οι υγειονομικοί δεν περισσεύουν.

Όλοι οι εργαζόμενοι το ξέρουμε, το βλέπουμε καθημερινά πως αυτό που επιγραμματικά ονομάζουμε κοινωνικό κράτος και που συμπεριλαμβάνει την Υγεία, την Παιδεία, την Πολιτική προστασία, δομές πολιτισμού και αθλητισμού είναι για την σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και όλες τις κυβερνήσεις με την ίδια πολιτική λογική κόστος δυσβάσταχτο που θέλουν να το βγάλουν από πάνω τους. Στη λογική της ατομικής ευθύνης μας προτρέπουν να ασφαλιστούμε για να βρούμε την υγειά μας, να ασφαλίσουμε το σπίτι μας για να την περίπτωση που καεί ή πλημμυρίσει. Μας προτρέπουν με λίγα λόγια να πληρώσουμε δεύτερη και τρίτη φορά για κάτι που έχουμε ήδη πληρώσει και μάλιστα ακριβά!

Αυτή Λοιπόν η κατάσταση πρέπει να πάρει ένα τέλος και το τέλος αυτό δε θα μας το δώσουν αυτόκλητοι σωτήρες. Τέτοιοι δεν υπάρχουν και ούτε υπήρξαν ποτέ. Το ξέρουμε καλά πλέον, έχουμε συσσωρευμένη πείρα και ξέρουμε ότι μόνοι μας, πως μόνο η δύναμη του εργατικού κινήματος, μαχητικό κομμάτι του οποίου είναι και οι υγειονομικοί, μπορεί να αναστείλει όλους αυτούς τους πολιτικούς σχεδιασμούς που καταργούν υγειονομικές μονάδες που συγχωνεύουν τμήματα, που μετατρέπουν τους χώρους δουλειάς μας σε σύγχρονα κάτεργα.

Αγωνιζόμαστε- Διεκδικούμε

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες

-Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

-Αύξηση της Κρατικής Χρηματοδότησης για την Υγεία

-Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ

-Ιατρός εργασίας και τεχνικός ασφαλείας στο Νοσοκομείου

-Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

-Ανέγερση νέου αποκλειστικά Δημόσιου νοσοκομείου στην Πρέβεζα

Το ΔΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου