Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Πέμπτη, Οκτωβρίου 10, 2024

Γεμάτη από καλλιτεχνικές εμπειρίες επέστρεψε η χορωδία Πρέβεζας “Aρμονία” από το Βερολίνο


Επέστρεψε χθες από το Βερολίνο, η μικτή χορωδία Πρέβεζας “Aρμονία” γεμάτη τόσο από καλλιτεχνικές εμπειρίες όσο και από εικόνες από το πανέμορφο Βερολίνο.

Ήταν πραγματικά ένα ταξίδι μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας καθώς η χορωδία μας από κοινού με την χορωδία Bulcanto από το Βερολίνο τραγούδησαν στην εκκλησία των παθών, μια εκκλησία που βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου, μια εκκλησία με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, που το βράδυ της Κυριακής 06/10/2024 γέμισε από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την από κοινού συναυλία μας.

Το πρωί της ίδιας ημέρας οι 2 χορωδίες μαζί προετοιμάστηκαν υπό τη μορφή χορωδιακού εργαστηρίου σε 3 κομμάτια χορωδιακής μουσικής. Τα 2 από αυτά συνέθεσε ή μαέστρος της χορωδίας Bulcanto από την Γερμανία κ. Boryana Velichkova, ενώ το τρίτο τραγούδι που ερμήνευσαν και δούλεψαν από κοινού οι χορωδίες ήταν η Άρνηση του Μίκη Θεοδωράκη, τραγούδι με ιδιαίτερα νοήματα και φιλοσοφία για τη ζωή.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ολόθερμα την χορωδία Bulcanto από την Γερμανία για την υπέροχη φιλοξενία της και τη συνεργασία μας η οποία ξεκίνησε το 2022 όταν η χορωδία επισκέφθηκε το διεθνές χορωδιακό φεστιβάλ Πρέβεζας. Εκεί έγινε η πρώτη μας γνωριμία η όποια εξελίχθηκε σε μια καλλιτεχνική φιλία της οποίας αποτέλεσμα αποτέλεσε και η ανωτέρω συναυλία.

Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τη μαέστρο μας κυρία Ανέλια Στεφάνοβα, όσο και την πιανίστα μας κυρία Δήμητρα Αποστολίδη καθώς επίσης και όλους τους χορωδούς που συμμετείχαν σε αυτό το ταξίδι.

Οι δραστηριότητες της χορωδίας μας συνεχίζεται καθώς προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις για τον Νοέμβριο. Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η χορωδία μας κάθε Παρασκευή κάνει ακροάσεις για νέα μέλη και καλεί όλους τους φιλόμουσους συμπολίτες μας να έρθουν να δοκιμάσουν και να γίνουν κομμάτι της χορωδιακής παρέας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου