Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τρίτη, Οκτωβρίου 22, 2024

Θολό το τοπίο διαδοχής στο Δήμο Ζηρού


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις καθώς και οι παρασκηνιακές συναντήσεις για το θέμα της διαδοχής του προσφάτως εκλιπόντος Δημάρχου Ζηρού, Γιώργου Ζυγούρη. 

Χρέη προσωρινού Δημάρχου εκτελεί ο κος Χρήστος Ευαγγέλου ο οποίος είχε αναδειχθεί πρώτος σε ψήφους κατά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Η πλειοψηφούσα παράταξη η οποία αποτελείται από 15 δημοτικούς συμβούλους, φαίνεται πως είναι "χωρισμένη" σε τρία ή και ακόμη τέσσερα μέρη όσες πιθανά να είναι και οι υποψηφιότητες, δίχως να αποκλείεται μικρότερος αριθμός των τριών υποψηφιοτήτων. 

Μέχρι στιγμής έχουν ακουστεί κάποια ονόματα όπου υπάρχει ενδιαφέρον για την διάδοχη κατάσταση τα οποία όμως, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του PrevezaBest, δίχως να είναι απόλυτα βέβαιο πως θα καταθέσουν και επισήμως υποψηφιότητα στην παράταξη .

Η τράπουλα των ονομάτων που πιθανά να είναι υποψήφιοι ανακατεύεται συνεχώς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το βράδυ της Τετάρτης 23/10 θα υπάρξει μια συνάντηση της παράταξης στα πλαίσια όμως της διερευνητικής και μόνο, δίχως να προκύψει το οτιδήποτε. 

Σε κάθε περίπτωση, λίγη σημασία έχει το όνομα του νέου δημάρχου, υπό την έννοια ότι αυτός ή αυτή που θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο καθώς η αλήθεια είναι πως αρκετά πράγματα με το τέλος του πρώτου χρόνου της θητείας έμειναν στάσιμα ή πήγαν πίσω με την περιπέτεια της υγείας του εκλιπόντος Δημάρχου. 

Ευχής έργον αποτελεί η υλοποίηση του οράματος του Γιώργου Ζυγούρη για την περιοχή, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς ο χρόνος τρέχει και τρέχει αμείλικτα με αποτέλεσμα κάθε μέρα που περνάει ο Δήμος Ζηρού να μένει πίσω στις εξελίξεις. 

Για παράδειγμα, υπάρχει η μεγάλη εκκρεμότητα με τα ληξιπρόθεσμα που ο Δήμος οφείλει να μπει σε αυτή την ευνοική ρύθμιση για την τακτοποίηση των χρεών μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών και είναι άγνωστο αν προς σε αυτή την κατεύθυνση έχει γίνει κάποια ενέργεια προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο πτώχευσης του Δήμου. 

Με άλλα λόγια το νέο πρόσωπο που θα κληθεί να φέρει εις πέρας μια σειρά από  σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, δεν θα έχει αυτή την πίστωση χρόνου και αυτό διότι οι εξελίξεις τρέχουν... 

Πλέον, φαντάζει δύσκολο για την όποια δημιουργία νέων έργων στην περιοχή και πρωταρχικός στόχος θα πρέπει να αποτελέσει η καθημερινότητα και η εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Χρήστος Ανεμοζάλης  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου