Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2024

Τι συμβαίνει με την επένδυση Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό;


Τι συμβαίνει με τον Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση και τον ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε αναμένονταν να λειτουργήσουν οι luxury και επιβλητικές βίλες στο νησί. Κάποιοι τα είχαν ήδη «βαφτίσει» καταλύματα για λίγους και μάλλον δεν πρέπει να είχαν άδικο. Βέβαια, τα καταλύματα για λίγους, προς το παρόν είναι διαθέσιμα για… κανέναν.

Γύρω από τις εργασίες στον Σκορπιό έχει ξεσπάσει μια ολόκληρη φημολογία για παύση των εργασιών. Μια παύση που συνδέεται με την πληροφορία πως σταμάτησε η συνεργασία με το 80% των εργαζομένων που απασχολούνταν πάνω στο μεγαλεπήβολο project. Την ώρα που οι παλιοί στο Μεγανήσι αρέσκονται να μιλούν για την «κατάρα των Ωνάσηδων», η τοπική κοινωνία δεν γνωρίζει ποια είναι η επόμενη μέρα για τα σχέδια του Ριμπολόβλεφ.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο έχει να κάνει με την ηλεκτροδότηση του νησιού. Για όσους δεν γνωρίζουν, τα πάντα στο νησί του Ωνάση γίνονταν με γεννήτριες. Το project του Ριμπολόβλεφ και οι κτιριακές εγκαταστάσεις που θέλει να δημιουργήσει, ενδέχεται να μην μπορούν να λειτουργήσουν με τον τωρινό εξοπλισμό. Πληροφορίες κάνουν λόγο πως σχεδιάζεται ένα υποθαλάσσιο έργο από τη ΔΕΗ ώστε να μεταφερθεί ηλεκτρικό ρεύμα στο νησί. Αυτός ίσως να είναι και ο σημαντικότερος λόγος που σταμάτησαν οι εργασίες πάνω στον Σκορπιό.

Ο Ριμπολόβλεφ πάτησε φρένο στην επένδυση στον Σκορπιό;

Οι εργασίες στο Σκορπιό του Ριμπολόβλεφ για τη δημιουργία luxury καταλυμάτων φαίνεται πως έχουν σταματήσει

Την ίδια ώρα ακούγονται σενάρια επί σεναρίων. Φήμες επί φημών. Ο Τύπος της περιοχής όπως είναι φυσικό ασχολήθηκε με το θέμα αλλά στην πραγματικότητα ουδείς δεν μπορεί να δώσει σίγουρες απαντήσεις. Ο Σκορπιός είναι ένα ιδιωτικό νησί και όπως είναι φυσικό, υπάγεται σε ένα ξεχωριστό καθεστώς. Τα περισσότερα που βγαίνουν έξω από τα νερά του Σκορπιού οφείλονται σε διαρροές – τις οποίες εμπιστεύεσαι τόσο-όσο. Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο ο Ριμπολόβλεφ πάτησε φρένο στην επένδυση στον Σκορπιό. Την ίδια ώρα, ο Ρώσος έχει αρκετά ανοιχτά θέματα – και εκτός Ελλάδας, όπως για παράδειγμα η μεγάλη δικαστική διαμάχη που είχε ο μεγιστάνας των λιπασμάτων με τον ελβετό επιχειρηματία και έμπορο Τέχνης, Ιβ Μπουαβιέ, αλλά και με τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Και δεν είναι οι μόνες πληροφορίες που ακούγονται για τον δισεκατομμυριούχο. Το Associated Press υποστήριξε πως ψάχνεται να πουλήσει το μερίδιό του από την ομώνυμη ποδοσφαιρική ομάδα του Μονακό. Η γαλλική εφημερίδα Les Echos το πήγε παρακάτω, κάνοντας λόγο για μερική ή ακόμη και ολική αποεπένδυση. Η επόμενη μέρα τον Σκορπιό αλλά και οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Ριμπολόβλεφ προβληματίζουν τους κατοίκους στο Μεγανήσι.

yougogreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου