Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Δευτέρα, Οκτωβρίου 07, 2024

Μπατιστάτου: Ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του τμήματος Λογιστικής Πρέβεζας στα Γιάννενα


Η αξιοποίηση των κτηριακών εγκαταστάσεων του τέως ΤΕΙ Ηπείρου σε Ηγουμενίτσα και Πρέβεζα που πλέον έχουν περιέλθει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων περιλαμβάνεται στο πλάνο του τετραετούς στρατηγικού σχεδιασμού  που αυτό το διάστημα διαμορφώνουν τα μέλη της διοίκησης του ΑΕΙ. 

Ο στρατηγικός σχεδιασμός, θα πρέπει να κατατεθεί στο υπουργείο Παιδείας ως το τέλος Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου, σε ότι αφορά την Ηγουμενίτσα στόχος είναι η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων αρχικά για τη λειτουργία θερινών τμημάτων. Οι μελέτες αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων θα γίνουν με ευθύνη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ανάλογα σχέδια υπάρχουν και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας. Το τμήμα συνεχίζει να λειτουργεί στην Πρέβεζα αλλά η κα Μπατιστάτου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μεταφοράς του στα Γιάννενα, καθώς επίκειται η τελική απόφαση της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- σύμφωνα με την Πρύτανη- εγγράφηκαν εφέτος στο πρώτο έτος  περί τους 3.150 φοιτητές, ήτοι 100 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Για την προσέλκυση περισσότερων φοιτητών η Πρυτανεία προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις και μεταξύ αυτών τη μείωση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου