Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Σάββατο, Οκτωβρίου 12, 2024

Άνοιξε η αυλαία της έκθεσης «Κερνάμε Ήπειρο» στο Ζάππειο - Φώτο


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας τις στοχευμένες δράσεις, με τις οποίες φέρνει σε επαφή το κοινό με τα αυθεντικά τοπικά προϊόντα, εγνωσμένης ποιότητας και ιδιαίτερης ταυτότητας, όπως γαλακτοκομικά, μέλι και προϊόντα μέλισσας, αρωματικά φυτά και βότανα, παραδοσιακά ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, κρασί, τσίπουρο κ.α. προσκαλεί τους κατοίκους των Αθηνών και ιδιαίτερα τους Ηπειρώτες να γίνουν κοινωνοί και πρεσβευτές της Ηπειρώτικης παραγωγής και φιλοξενίας»

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στον εξωτερικό χώρο του Ζαππείου από τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Την πρώτη μέρα της εκδήλωσης το παρόν μεταξύ άλλων έδωσε ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ιωαννίνων, Κων/νος Τασούλας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλ.Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκος Γεωργάκος ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα που αφορούν την τουριστική παράκτια περιοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και την ανάπτυξή της Βαγγέλης Τσοβίλης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Πρέβεζας, Νίκος Σολδάτος, ντόπιοι παραγωγοί, Ηπειρώτες κ.α.


Αυτό που τονίστηκε είναι το γεγονός ότι τα τοπικά προιόντα συμβάλλουν και έχουν το δικό τους μερίδιο ως μοχλός ανάπτυξης στην περαιτέρω άνθιση του τουριστικού προιόντος της ευρύτερης περιοχής.

Η Περιφέρεια Ηπείρου δια του αντιπεριφερειάρχη, Στράτου Ιωάννου ως πρώην υπεύθυνου για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας όλα τα προηγούμενα χρόνια έθεσε γερές βάσεις για την τουριστική εξέλιξη της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξης της περιοχής, Βαγγέλης Τσοβίλης  με πρόγραμμα συνεχίζει το πλάνο της περιφέρειας και δια των τοπικών προιόντων.

Μάλιστα, ο κος Τσοβίλης συζήτησε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Σταμενίτη τον οποίον και θα επισκεφθεί στο Υπουργείο για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη των τοπικών προιόντων.

Τέλος, η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου