Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Παρασκευή, Οκτωβρίου 25, 2024

Σε αποδοχή της χρηματοδότησης για το έργο Καθορισμού Ζωνών Προστασίας Σημείων Υδροληψίας των Πηγών Αγ. Γεωργίου προχώρησε ο Δήμος Ζηρού


Στην αποδοχή της χρηματοδότησης ύψους 1.239.636 ευρώ από το πρόγραμμα “Ηπειρος 2021-2027” και την εγγραφή του ποσού στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους για την υλοποίηση του έργου "Καθορισμός Ζωνών Προστασίας Σημείων Υδροληψίας Πηγών Αγ. Γεωργίου" προχώρησε ο Δήμος Ζηρού.

Πρόκειται για μια σημαντική μελέτη που στοχεύει στην προστασία του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση. Οι ζώνες προστασίας θα οριοθετηθούν βάσει γεωλογικών και υδρογεωλογικών συνθηκών, διασφαλίζοντας την ποιότητα και την ασφάλεια των υδατικών πόρων από τα Υπόγεια Υδατικά Συστήματα των Πηγών Αγ. Γεωργίου.
Η μελέτη περιλαμβάνει, συλλογή και αξιολόγηση υφιστάμενων δεδομένων ,μετρήσεις πεδίου και εργαστηριακές αναλύσεις, χάρτες, διαγράμματα και εκτιμήσεις τρωτότητας υπόγειου νερού και καθορισμό ζωνών προστασίας και προτάσεων διαχείρισης συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου